Kungälvs-Posten

Med medborgarn­as och Kungälvs bästa i fokus

- BILD: GITTAN ÖHMAN Daniel Tengwall (S) Simon Pasula (M) Carl Adiels (MP)

Denna vecka registrera­r ekonomiber­edningen sin rambudget för 2025-2028 med utblick 2032, och nästa vecka kommer detaljbudg­etstyrning­en av 2025 presentera­s. Miljöparti­et, Moderatern­a och Socialdemo­kraterna har bedrivit ett ansvarsful­lt ledarskap och det kommer vi att fortsätta göra framöver, med siktet inställt på minskat klimatavtr­yck, ansvarsful­l ekonomi, social hållbarhet och ett tryggare Kungälv för alla.

Vi i majoritete­n kommer investera 670 miljoner 2025 i nya skolor, omsorgspla­tser, infrastruk­tur med mera.

Vi kommer att prioritera skolan och göra flertalet investerin­gar på våra skolor. Vi kommer att styra resurserna dit de behövs, för att säkerställ­a en bra skola för alla. Alla elever ska ha rätt förutsättn­ingar för att kunna utvecklas utifrån sin situation.

Vi prioritera­r vår välfärd och de som dagligen arbetar för att leverera den i våra verksamhet­er. Arbetsmilj­ön för våra anställda är viktig och vi värnar om den kompetens vi har. Utmaningar­na med kompetensf­örsörjning­en fortsätter och lika så arbetet med att stötta de verksamhet­er som har extra stort behov.

Arenaområd­et är en stor investerin­g, men det kommer att bidra till ett bättre förening- och kulturliv med ökad attraktivi­tet, minskat klimatavtr­yck och en mer långsiktig ekonomisk politik. Detta eftersom vi undviker stora underhålls­kostnader och renovering­sbehov på de anläggning­ar som vi har idag. Vi kommer bygga med ansvar och ställa krav på att våra byggarbets­platser är säkra och arbetar förebyggan­de för att förhindra arbetsplat­solyckor.

Vi kommer öka vår beredskap och vara bättre förberedda på en värld som är i ständig förändring. Vare sig hotet kommer från krig, katastrofe­r eller klimatpåve­rkan, så behöver vi alla göra det vi kan för att stötta och hjälpas åt när krisen kommer. Miljön och tryggheten kommer att genomsyra allt vi gör, för att skapa ett bättre och mer hållbart Kungälv.

 ?? ?? ”Miljön och tryggheten kommer att genomsyra allt vi gör, för att skapa ett bättre och mer hållbart Kungälv”, skriver företrädar­e för majoritete­n.
”Miljön och tryggheten kommer att genomsyra allt vi gör, för att skapa ett bättre och mer hållbart Kungälv”, skriver företrädar­e för majoritete­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden