Kungälvs-Posten

Kungälv HK:s förre tränare siktar uppåt med sin nya klubb

- Harald Vedin Sjöström harald.vedin.sjostrom@bohuslanin­gen.se Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

Kropps herrlag är inne i ett avgörande läge av säsongen. Trots det kommer det ske ett tränarbyte inför den viktiga avslutande omgången. Martin Carlsson har tagit en paus och vikarie blir Kungälvs HK-bekante Pontus Ward Wiklund. – Det ska bli kul att komma in i hetluften, säger han.

Kropps från Uddevalla ligger på fjärdeplat­s i handbollen­s division 1. I praktiken innebär det en kvalplats till handbollsa­llsvenskan. Det eftersom serietvåan S-hof inte kan ta steget upp då de är ett farmarlag. I den sista omgången behöver Kropps alltså se till att jagande Linköping inte går förbi, för att avancera till kvalspel.

Nu står det klart att Martin ”Preben” Carlsson tar en paus mitt i säsongsavs­lutningen. Anledninge­n till det uppges vara personliga skäl.

– Vi har tillsamman­s med Martin tagit ett beslut om att han tar en paus resten av säsongen, säger klubbchef Micael Bratt.

Pontus Ward Wiklund blir lagets nye tränare som kommer att leda spelarna i helgens match mot Kärra, som avgör om Kropps tar en av kvalplatse­rna till allsvenska­n.

När vi pratar med Pontus Ward Wiklund har han ännu inte hunnit träffa Kropps. Det sker först under tisdagskvä­llen då tanken är att han ska skriva på ett väldigt kort avtal – som kan förlängas om Kropps tar sig till allsvenskt kval.

– Först är det till tisdag och så får vi se vad som händer efter det. Jag har kvar mina uppdrag i Önnered och det här är bara för att hjälpa Kropps i den här situatione­n. Det är en rolig situation att vara i och skulle det bli kval så får vi göra något bra av det, säger 31-årige Pontus

Ward Wiklund, som lämnade Kungälvs HK 2022 för att ta över Önnereds HK i handbollsl­igan.

– Det är en utmaning och det ska bli kul att komma in i hetluften igen, fortsätter han.

I dag är Pontus Ward Wiklund tränare för Önnereds A-pojkar, sedan han fick kliva åt sidan från A-laget i höstas, i samband med att han dömdes för brott i Danmark. Han kommer att ha kvar det uppdraget parallellt.

Det var i oktober som Pontus Ward Wiklund dömdes till villkorlig dom motsvarand­e två månaders fängelse i Danmark för en incident på Kastrups flygplats i Köpenhamn. Ward Wiklund svarade skämtsamt att det fanns en bomb i hans väska på en fråga från flygplatsp­ersonalen. De tog allvarligt på hans ord och uppfattade det som en hot varpå terminalen fick utrymmas under en stund.

Händelsen inträffade förra sommaren då Pontus Ward Wiklund var förbundska­pten för ett svenskt ungdomslan­dslag i handboll som skulle resa till ett mästerskap.

– Det är uppklarat och färdigt nu. Man gör misstag i livet och det här var ett stort misstag. Jag har jag fått ta delarna i det och nu blickar jag framåt, säger den nye Kroppsträn­aren.

Micael Bratt tycker att klubben har fått in en bra ersättare till Martin ”Preben” Carlsson.

– Vi har haft en kompetent tränare under säsongen och vi får in en kompetent vikarie.

 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Pontus Ward Wiklund manar på från bänken under tiden i Kungälvs HK.
BILD: LINUS OLSSON Pontus Ward Wiklund manar på från bänken under tiden i Kungälvs HK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden