Kungälvs-Posten

Kungälv HK tog en skrällsege­r borta mot H65 Höör

Kungälvs HK skrällde när det behövdes som mest. Segern borta mot Wilma Pettersson­s H65 Höör sätter KHK i en klart bättre sits inför slutomgång­arna i handbollsl­igan.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Kungälvs HK har haft riktigt svårt att knyta ihop säcken och vinna matcher. Sista avgörande kvarten har oftast gett ett negativt resultat.

Nere i norra Skåne mot serietrean H65 Höör var allt sådant bortfluget. Kungälvs HK tog ledningen direkt – och lät inte hemmalaget passera en enda gång under hela matchen. Höör var uppe jämsides vid några tillfällen, men längre än så kom inte förra KHK-kaptenen Wilma Pettersson­s gäng. Wilma hade chansen att ge sitt lag kontakt i slutminute­rna på straff, men Hanna Eriksson gjorde en bra räddning i KHK-målet och skrällen och seger 20–17 var ett faktum.

– Väldigt bra, får jag ändå säga att det var, säger en lycklig och trött Line Stenberg, niometare i Kungälv.

Och inte nog med det. Kungälvs bästa period blev för ovanlighet­ens skull de sista 10-15 minuterna.

– Vi pratade i halvlek om de sista 15 minuterna, att vi vet att tidigare

Wilma Pettersson föll överraskan­de mot sina gamla klubbkompi­sar.

så har vi haft en dipp då. Nu skulle vi vara på hugget, vilket vi var. Och det gick vägen, säger Line Stenberg. Vad var nyckeln nu?

– Det var mycket som funkade och det började bakifrån. Hanna var otroligt bra i mål, vi stod bra bakåt och det hjälpte när vi misstog oss. Främst är det försvarssp­elet som gör att vi vinner matchen. Alma (Jöhnsson) och Alva (Söderbom) är två stabila pjäser. Det är otroligt skönt, en sådan lättnad att äntligen få med sig poäng hem.

Även tränarna öser beröm över laget.

– Det var en fantastisk insats från vår sida matchen igenom. Vi står väldigt bra bakåt samtidigt som vi har en god fart framåt och få tekniska fel. Många spelare presterar på sin allra högsta nivå idag och det syns på resultatta­vlan. Stor glädje i lägret efter den efterlängt­ade segern, säger Kungälvs assisteran­de tränare Annika Wiel Hvannberg.

När vi når Line Stenberg är det en rätt stillsam busstur som rullar genom Sverige.

– Vi är rätt trötta efter allt skrikande. Vi är tysta för att komma ikapp.

Det här var Kungälvs andra seger för säsongen och när det händer, då skräller det rejält. Den förra kom också överraskan­de, borta mot topplaget Skuru.

– Vi har en beef för det … Nästa omgång väntar Lugi hemma i Mimershall­en. Seger där och det blir minst kval för KHK, förlust och det är risk för nedflyttni­ng direkt. Går resultaten Kungälvs väg kan sista omgångens derby borta mot Aranäs bli en match om att slippa kval.

– Det är bara att ge allt i varje match som är kvar. Det är otroligt viktiga matcher och vi ska göra allt vi kan, vi ska kämpa till slutsignal­en, lovar Line Stenberg.

 ?? BILD: NIKLAS OHLSON ?? Line Stenberg och Kungälvs HK skrällvann borta mot H65 Höör.
BILD: NIKLAS OHLSON Line Stenberg och Kungälvs HK skrällvann borta mot H65 Höör.
 ?? BILD: PETTER ARVIDSON ??
BILD: PETTER ARVIDSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden