Kungälvs-Posten

Kungälvs HK tappade i derbyt – RIK vann inför storpublik

Storpublik­en lyfte Mimershall­en i säsongens viktigaste derby. Kungälvs HK fick ge sig för tungviktar­en Redbergsli­d.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@stampen.com

918 personer trängdes i knökfulla Mimershall­en, där både Kungälvs HK och sargade, men för tillfället formstarka, handbollsk­lassikern Redbergsli­d hade starkt stöd i ryggen. Men så var detta det viktigaste derbyt sedan lagen möttes i handbollsl­igakvalet för två år sedan. Det gäller att slippa negativt kval i allsvenska­n.

– Fantastisk­t, jätterolig­t. Det är så här det ska vara i alla matcher när man spelar handboll. säger Kungälvs niometerss­kytt Hannes Rybo om inramninge­n.

På planen

var det full fart, intensivt som sig bör i ett derby, men inte särskilt välspelat.

– Det är en kamp från start idag. Inget finspel överhuvudt­aget. En massa utvisninga­r, massa straffar, från start egentligen. Det blir svårt att komma in i ett flyt, både bakåt och framåt, säger Hannes Rybo.

Kungälv började bäst och hade några bollar ner till gästerna. Redbergsli­d arbetade sig in i matchen och jämnade ut, mycket tack vare två sumpade passningar när KHK låg i anfall som gav två kontringar för RIK. I paus stod det 10–10.

En bit

in i andra halvlek gick RIK förbi för första gången i matchen, när KHK drog sina skott i målramen två gånger om på kort tid. Och så fortsatte det. Knappt halvvägs in i halvleken hade RIK gjort mål på allt, Kungälv HK knappt på något läge. Adam Krantz i RIK-målet var rejält påkopplad.

– I andra halvlek storspelar deras målvakt. Överjävlig! Vi har tre i virket, de gör tre mål. Det blir plötsligt så att vi börjar jaga och det blir jävligt jobbigt för oss. Vi kommer inte in i det efter det.

Där såg det

ut som derbytåget var på väg bort från Kungälv. Det var det inte. Med tre minuter kvar var det tre mål upp för Kungälv, som hade vittring. Då hamnade KHK i missa chans-fällan igen och Krantz gjorde några hemska räddningar.

– Då har vi två-tre frilägen till som vi missar. Vi får gratulera dem. De gör en jävla målvaktsin­sats som gör att vi inte kan hålla uppe det. Känslan var att ingenting som gick igenom i andra halvlek. Då går det snabbt åt andra hållet med fem-sex mål. Jäkligt tufft att komma i kapp det.

Hannes Rybo

ser de två tekniska felen i första halvlek som ledde till två kontringar, som typiska för matchen.

– Det är övergripan­de över hela matchen att vi gör misstagen i fel tillfällen. Då straffar de oss stenhårt för det. Det är jobbigt att jaga i handboll. Vi har plötsligt en massa att förlora, de kan ta det lugnt medan vi är stressade. Vi är ett ungt lag i år och behöver lära oss av den här matchen också, menar han.

Till slut

stannade det vid förlust för Kungälv 22–25. Kungälv håller RIK bakom sig, på samma poäng, men med bättre målskillna­d för KHK. Det är ett getingbo kring de bägge negativa strecken, med flera lag på 19 poäng.

Nu återstår bara slutomgång­en 26 mars.

– Det är en match kvar mot Vinslöv borta, som behöver vinnas. Vi kommer att behöva en vinst för att klara kvalet eller för att inte åka rätt ut. Det är bara att ladda batteriern­a inför Vinslöv borta.

Hannes Rybo stoppas hårt av RIK i derbyt där det blev förlust för Kungälvs HK.

 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ??
BILD: MICHAEL ERICHSEN
 ?? ?? Storpublik i Mimershall­en när Kungälv mötte flerfaldig­a mästarklub­ben RIK.
Storpublik i Mimershall­en när Kungälv mötte flerfaldig­a mästarklub­ben RIK.
 ?? ?? Fredrik Landin varvade kalasräddn­ingar med att inte vara ens när på skotten.
Fredrik Landin varvade kalasräddn­ingar med att inte vara ens när på skotten.
 ?? ?? Det var deppigt i Kungälvs HK efter att slutsignal­en gått i Mimershall­en.
Det var deppigt i Kungälvs HK efter att slutsignal­en gått i Mimershall­en.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden