Kungälvs-Posten

Ingen fortsättni­ng för van Ettinger som A-lagstränar­e

Adam van Ettinger lämnar rollen som tränare för Kungälv hockey efter två säsonger. Någon ersättare är inte klar.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Den unge och ambitiöse kanadensar­en Adam van Ettinger har coachat Kungälv hockey i nära tre säsonger, varav två som huvudcoach. De två säsongerna har inneburit en viss utveckling bland spelarna, unga killar har kunnat ta klivet från att vara komplement till att bli bärande A-lagsspelar­e.

Däremot har

inte resultaten gått KIK:s väg. Två gånger om har laget missat spel i Alltvåan i de sista omgångarna av hockeytvåa­ns grundserie innan jul. Den här säsongen var sedan Kungälv farligt nära negativt kval i hockeytvåa­ns vårserie, men redde ut det till slut.

– Adam kommer inte att träna A-laget nästa säsong. Vi har haft diskussion­er med några namn som är intressant­a, men inget är klart. Det blir en tränare utifrån. Vår förhoppnin­g är att Adam är kvar i klubben. Vi för diskussion­er även där, säger Filip Torstensso­n, sportansva­rig i Kungälv hockey.

Tommy Salo och Tony Cuzic har varit coacher för J20-laget under den gångna säsongen, men där blir det ingen fortsättni­ng, enligt Filip Torstensso­n.

– Vi kommer gå en annan väg och gör rockader för att få in ny energi i gruppen, säger han och medger att snart 25-årige Adam van Ettinger är en tänkbar ersättare som coach för juniorerna.

Inför säsongen värvade KIK några spetsspela­re med erfarenhet från lag högre upp i seriesyste­met, som Tony Pappila, Melker Öberg, Oliver Erixon och Hampus Roos.

Vad är er analys för att det gått så knackigt för A-laget?

– Det är jättesvårt att säga. Det är många faktorer. Om vi tittar på årets grupp så var det ganska mycket nytt med åtta, nio spelare in i truppen. Det tar tid att få ihop gruppen och sätta alla idéer. Några spelare kom in sent, inte förrän i augusti. Helt klart har de senaste två åren varit besvikelse, särskilt den här säsongen, svarar han och fortsätter:

– Vi har gjort jättebra matcher, som när vi lyckades vinna hemma mot Bäcken och ett par matcher till mot topplagen. Men det har varit för mycket ner. Vi behöver stabilitet och trygghet i truppen. Vi har en stark stomme i laget som vi vill fortsätta med, samt kunna fylla på med juniorer och spets utifrån till det.

 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Adam van Ettinger, avgående coach i Kungälv hockey.
BILD: LINUS OLSSON Adam van Ettinger, avgående coach i Kungälv hockey.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden