Kungälvs-Posten

Storstjärn­an tackar för sig

- BILD: LINUS OLSSON Niklas Ohlson niklas.ohlson@stampen.

För en vecka sedan meddelade trotjänare­n Hampus Kärnman att han har gjort sitt i IFK Kungälv. Nu tackar även storstjärn­an Patrik Sunnanängs för sig när familjen flyttar till Dalarna.

Patrik Sunnanängs tog sina första skär som fyraåring i IFK Kungälvs skridskosk­ola, sina (troligen) sista som spelare tog han som 35-årig lagkapten för samma lag. Det blev fem säsonger för moderklubb­en som senior i två sejourer. Däremellan har ”Putte” spelat i elitserien med Sirius och Vetlanda i fem säsonger vardera, samt en säsong som proffs i ryska HC Start.

Nu lämnar

familjen Sunnanängs Stora Höga och Kungälv för flytt till hustruns hemtrakter i Leksand.

– Det är känslosamt, faktiskt. Egentligen är det en process som har pågått i många år gällande var vi ska bo och leva med familjen, om när det är läge att flytta med barnen. Nu blev det läge att ta ett beslut om att flytta till Dalarna, säger Patrik Sunnanängs.

Blir barnen hockeyspel­are nu i Leksand?

– Det blir lite lurigt. Jag får försöka köra barnen till att spela bandy någonstans.

Hur blir din egen karriär, är den över?

– Jag får landa lite i det först, men det är mycket troligt att jag har spelat min sista bandymatch. Det finns några lag i Dalarna (Borlänge, Rättvik) och Hälsinglan­d ligger inte långt bort, men det är inget jag funderar på.

”Putte” Sunnanängs har varit en spelare som har gjort skillnad sedan han kom tillbaka till IFK Kungälv 2021, både på och utanför planen. Det är en klasspelar­e som laget tappar.

– Det är många som stannar och flera nya spelare på väg in av hög kvalitet. Jag är inte orolig för framtiden på det sättet. Jag är glad att jag hållit så pass bra de här tre åren. De två senaste har känts bättre än de tidigare tre. Det var kul att flytta hem och bidra med den nivån jag kan. Och sedan jag kom hit har klubben tagit stora steg. Då hade IFK två miljoner kronor i skulder och kom sist i bandyallsv­enskan. Nu är det jättestor skillnad.

Patrik har

sålt sitt bolag och är numera anställd på ett företag med huvudkonto­r i Alingsås. Mycket av jobbet kan skötas på distans, men några jobbdagar i månaden får planeras till Västsverig­e.

Kan det som av en händelse bli när IFK spelar?

– Ja. Det är en fördel att kunna styra livet så att det passar in med IFK Kungälvs och Blåvitts hemmamatch­er.

IFK Kungälvs ordförande Ola Dagliden skickar en hälsning till Sunnanängs på klubbens hemsida: ”Att du satte klubben i ditt hjärta före pengar hedrade dig. Du har personifie­rat IFK:s återupprät­tande av hedern, och har starkt bidragit till att skapa en framtidstr­o för alla supportrar. Genom dina handlingar, där du också som kapten visat vägen har du fått bandyfolke­t i Kungälv att våga drömma igen” lyder den, men fortsätter ”Det skulle ju inte sluta så här, och inte nu!”.

 ?? ?? Patrik Sunnanängs tackar publiken.
Patrik Sunnanängs tackar publiken.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden