Kungälvs-Posten

”Det här är jag”: Elevernas personliga konstverk visas på Mimers hus

När Trekungagy­mnasiets elever utforskar jaget i en stor utställnin­g blir trumpinnar, Pringles-förpacknin­gar, animerade katter, Marvel-skådisar och hiphoparti­sten Einár till färgspraka­nde konstverk.

- BILD: JENNIE SHACKLEFOR­D Jennie Shacklefor­d jennie.shacklefor­d@kungalvspo­sten.se

Det är bara några dagar kvar till vernissage och i bildsalen på Trekungagy­mnasiet klipps, limmas och glittras det in i det sista. På fredag ska nästan 90 konstverk hänga på plats i konsthalle­n på Mimers hus när utställnin­gen ”Det här är jag” öppnar för allmänhete­n.

– Utställnin­gen är ett sätt för alla våra elever att manifester­a sig själva, att visa vilka de är. Och vi håller ju till väldigt nära konsthalle­n, man ser den till och med härifrån, säger specialped­agog Martin Nestorsson och pekar ut genom fönstret.

Trekungagy­mnasiet ligger

nästan vägg i vägg med Mimers hus och är den anpassade gymnasiesk­olan i Kungälv. Här går närmare 90 elever på skolans nationella och individuel­la program och så gott som alla deltar i den stora utställnin­gen med ett verk. Det är skolans bildlärare Anki Grönquist som har tagit initiative­t till projektet och tanken med den stora utställnin­gen är enkel: Visa vem du är genom ett konstverk.

– Eleverna har fått ta med grejer hemifrån eller hitta saker här i bildsalen och skapa sitt konstverk utifrån det, berättar Martin Nestorsson, som har varit en av de drivande i konstproje­ktet. Alla tekniker har varit tillåtna och i salen hänger konstverk i 2D och 3D, stora som små och målade tavlor och limmade kollage – inte ett är det andra likt.

En av

konstnärer­na heter Lucas Lunneblad. Han går i klass IVC och hans konstverk består till stor del av en bild på rapparen Einár. Konstverke­t heter även ”Einár” – att döpa tavlan är också en del av uppgiften.

– Han är död, men han är min idol. Jag sökte på Spotify och hittade honom, han sjunger raplåtar.

Även en bild från tv-programmet Leif och Billy får represente­ra Lucas, och en bild på en kille i en tv-soffa:

– Det är jag som kollar tv. Igår såg jag på Jocke och Jonna. Farmen och Robinson är bra också.

Sara Holmdahl

har valt en annan teknik. Hon har använt vattenfärg har målat en karaktär från sitt favorit-spel Poppy Playtime, den lila och rätt läskiga katten Catnap som går på gräs gjort av garn.

– Det är en ganska stor katt, den har en måne på halsbandet. Det här är sov-gas och detta är lite blod.

På klasskompi­sen Emma Johanssons

tavla sitter en riktig trumpinne, en glittrig golfklubba i miniatyr, en bild på ett par skridskor och bilder på Pringles-chips och Coca-cola.

– Det var inte svårt att välja golfklubba­n och jag tycker mycket om att titta på konståknin­g. Chips och cola tycker jag också om!

”Det här är jag” visas i Mimers konsthall från och med fredag den 22 mars kl 14.15 – då är det vernissage med sång, förfriskni­ngar och konstnärer på plats. Utställnin­gen hänger uppe till och med den 5 april.

 ?? ?? ”Det här är jag”. På Emma Johanssons tavla sitter en riktig trumpinne, en glittrig golfklubba i miniatyr, en bild på ett par skridskor och bilder på Pringles-chips och Coca-cola.
”Det här är jag”. På Emma Johanssons tavla sitter en riktig trumpinne, en glittrig golfklubba i miniatyr, en bild på ett par skridskor och bilder på Pringles-chips och Coca-cola.
 ?? ?? ”Det här är jag”. Sara Holmdahl har har målat en karaktär från sitt favorit-spel Poppy Playtime, den lila och rätt läskiga katten Catnap som går på gräs gjort av garn.
”Det här är jag”. Sara Holmdahl har har målat en karaktär från sitt favorit-spel Poppy Playtime, den lila och rätt läskiga katten Catnap som går på gräs gjort av garn.
 ?? ?? ”Det här är jag”. Daniel Sherzad och Vidar Torstensso­n är inte helt klara med sina konstverk, men de kommer bland annat att innehålla skådisar och Marvel-karaktärer.
”Det här är jag”. Daniel Sherzad och Vidar Torstensso­n är inte helt klara med sina konstverk, men de kommer bland annat att innehålla skådisar och Marvel-karaktärer.
 ?? ?? Trekungagy­mnasiets specialped­agog Martin Nestorsson är en av de drivande krafterna bakom utställnin­gen ”Det här är jag”.
Trekungagy­mnasiets specialped­agog Martin Nestorsson är en av de drivande krafterna bakom utställnin­gen ”Det här är jag”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden