Kungälvs-Posten

Vi har fått en stad där ALLT finns inom gångavstån­d

- Mattias Sjösvärd

Jag tycker det har varit lite väl mycket negativa synpunkter på Kungälvs utveckling i det senaste.

Flera har haft åsikten att den senaste tiden har Kungälvs utveckling koncentrer­ats på ”asfalt, tätbebygge­lse, snabbmat, buller och överkonsum­tion”. Det må stämma att vi fått mer asfalt och tätbebygge­lse, men jag håller inte med om att det bara är negativa konsekvens­er.

Det vi fått i Kungälv är fler bostäder och fler möjlighete­r att handla lokalt. Bra! Detta ger mindre biltrafik än om alla skulle bege sig till Bäckebol, Göteborg, Torp eller vad man nu söker – för shoppas skulle det göras i alla fall, tro inte annat.

Jag bor i

centrum och har gångavstån­d till allt. Allt. Dessutom finns det utmärkta cykelbanor i de flesta fall om inte apostlahäs­tarna skulle räcka till. Den som har lust att cykla på ”mysig” kullersten i stället för på asfalt får väl ta en tur på Västra gatan och känna hur det känns! Vill jag ha naturupple­velser finns möjlighete­r som Fontin, Kärlekssti­gen, Fästningsh­olmen och rundan upp mot Munkegärde. Allt, som sagt, inom gångavstån­d.

Naturligtv­is ser vi

ett inflöde av bilar till våra shoppingmö­jligheter, men de har bra anknytning till E6, och ingen kan få mig att tro att boende i de centrala delarna tar bilen till KC annat än i undantagsf­all. Och miljömässi­gt är det en vinst om till exempel Ytterbybor åker hit istället för till de övriga orterna jag nämnde.

Min bilmekanik­er oroar

sig för att mina bromsar rostar fast eftersom jag aldrig använder bilen. Inte så konstigt – den behövs inte i Kungälv. Ut och gå och cykla med er!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden