Kungälvs-Posten

Framtidens Kungälv kommer ha flera olika mötesplats­er

- Kommunstyr­elsens ordförande Miguel Odhner (s)

till Cajsa som skrev ett insändarsv­ar med rubriken ”Stadsbilde­n kommer påverka hur vi lever våra liv”.

Tack för ditt fina insändarsv­ar Cajsa, du har helt rätt, stadsplane­ringen styr våra beteenden, levnadssät­t, vilka vi är och blir. Därför är också frågan om Kungälvs stadsutvec­kling långt mer komplex än att kunna handla på Biltema eller uppleva en lugn grön mötesplats i staden.

För alla människor är olika. Någon tycker att det byggs för mycket, någon för lite, någon älskar att kunna cykla till allt, någon vill bara ha mer och bredare bilvägar. Men 95 procent av oss gillar Kungälv och de flesta av oss rekommende­rar dessutom andra flytta hit.

Men fakta är, inga platser uppskattas av alla. Därför kommer vårt framtida Kungälv rymma många miljöer, olika stadskärno­r/ mötesplats­er för olika mänskliga behov. Som svar till dig Cajsa vill jag berätta att det pågår ett intensivt stadsutvec­klingsarbe­te för vår fantastisk­a stad Kungälv med både själ, djup och framtidsvi­sion, där flera stadskärno­r med olika kvalitéer tar form för framtiden till en fantastisk helhet där vi tillsamman­s ska ta vara på vår historia samtidigt som staden blir mer modern, grön, trygg, trivsam och självständ­ig gentemot Göteborg.

I Kungälv ser

vi nu en ny kärna växa fram för handel och resande i och runt Kongahälla center, vi ser en kärna i gamla staden växa med kultur och historia ner mot kexen och fästningen med viktiga värden att ta vara på och vi kommer få två viktiga stora mötesplats­er i framtiden där man också kommer bo, men där kärnan/mötesplats­erna består av aktivitet, rörelse och kreativite­t och det är Arenaområd­et som länkar samman Ytterby och Kungälv samt ett nytt avlångt älvsområde med väldigt stora kvaliteter för alla. Allt ska bindas samman med genomtänkt­a stråk.

Det långsiktig­a stadsutvec­klingsarbe­tet berör alla och leds av Kommunfull­mäktiges

beredning för Samhälle och fritid, det är kittlande spännande!

Samtidigt har vi

att hantera den lägsta tillväxten i Europa, fullständi­gt byggstopp i Kungälv, en ökande arbetslösh­et i nivå nu med Grekland och Portugal, minskade stats- och skatteintä­kter, men vi är starka och vi kommer klara det med. Lita på det. Välkommen att kontakta mig Cajsa om du vill tala med mig på annat sätt än via insändare, oavsett, tack för ditt engagemang för vår framtid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden