Kungälvs-Posten

Han tar över Coop på Koön – och lovar förändring­ar

Marstrand: Om två veckor tar Calle Clappe från Stenungsun­d över Coop-butiken på Koön. Det kommer innebära förändring­ar, menar han. – Jag har massa idéer och saker jag vill göra.

- Frida Ekborg frida.ekborg@ kungalvspo­sten.se

Den förra ägaren lämnade över butiken vid årsskiftet och sedan dess har den drivits vidare i Coops egna regi. Från den 1 april kommer Calle Clappe, som kommer från en restaurang­familj i Göteborg, ta över butiken.

– Mitt fokus nu är kundrelati­onen. Här ute vet alla vilka alla är och jag vill bli involverad i den familjen, säger Calle som hälsat på i butiken vid flera tillfällen. Det är mycket att lära sig.

– Jag är glad att jag har Gun som jobbat här i många år. Att ha henne är helt fantastisk­t och hon kommer hjälpa mig att komma igång. Hon har stenkoll på allt och det känns jätteskönt, säger han.

Calle har alltid jobbat med serviceyrk­en på olika sätt. I och med föräldrarn­as karriärval så kom det naturligt att för honom själv jobba inom restaurang­branschen. Han har också jobbat som guide och aktivitets­ledare på ett resebolag – där han sedan fortsatte jobba i 15 år som flygstewar­d.

– Så jag har sett hela världen. Sedan kom corona och alla blev uppsagda och vi fick gå ner på marken, berättar Calle.

Han fick jobb på en bensinstat­ion i Kungälv och efter något år ansökte han om att få driva en egen bensinstat­ion och fick svar snabbt.

– Efter tre månader så hade jag Shell i Stenungsun­d som jag driver idag på ett treårskont­rakt. Och efter 1,5 år fick jag också erbjudande och att driva ytterligar­e en Shell/ST1 i Göteborg, som jag nu drev i ett år, säger Calle.

Den sistnämnda rollen

har han precis lämnat över och bensinstat­ionen i Stenungsun­d driver han till sista juni. Han lovar att han därefter kommer lägga allt sitt fokus på Marstrand.

– Då blir det Coop Koön till 100 procent, här kommer jag lägga all min tid, säger han.

Han presentera­des för personalen i december och har därefter haft några dagar i butiken. I januari hade ”ryktet gått på byn” att den nya handlaren stod och delade ut kaffe och bulle i butiken, så det kom många nyfikna för att hälsa honom välkommen.

– Då kom det väldigt många kunder. Jag fick gåshud. Det var bara positivt och alla var glada att jag ska ta över. För mig har det varit eufori sedan första början, säger Calle.

Det är knappt två veckor kvar tills han tar över butiken men han har redan fått in önskemål från kunder om saker som går att förbättra. Bland annat är utökade öppettider något som han kommer titta på.

– Öppettider­na kan utökas men inte innan sommaren. På sommaren är det redan öppet från 8 på morgonen till 22 på kvällen. Det är vinterhalv­året som alla bofasta här ute gärna ser att man har andra öppettider. Så det är något som jag ska kika på, säger han.

En annan sak som kommer förändras är sortimente­t. Där kan varor både tillkomma och försvinna.

– Överlag kommer vi gå igenom hela butiken från botten till toppen för att alla ska bli nöjda och glada.

 ?? BILD: FRIDA EKBORG ?? Calle Clappe tar över Coop på Koön från den 1 april.
BILD: FRIDA EKBORG Calle Clappe tar över Coop på Koön från den 1 april.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden