Kungälvs-Posten

Önskar inte min värsta fiende ett jobb i Kungälvs kommun

- Besviken vårdoch omsorgsper­sonal

Jag har inga fiender, men om jag hade haft en, hade jag varnat denne för Kungälvs kommun som arbetsgiva­re.

Kungälvs kommun säg sig vara transparen­t och den kommunen man önskar jobba i. Verksamhet­schefen har med stolthet inlett en process som kommer att innebära stora förändring­ar för omsorgshan­dledarna inom kort, och med kort menar jag den närmaste månaden. En process som innebär tårar, och besvikelse på grund av det arbetet som har lagts ner på respektive boende bland annat. En process som de tvingas att gå in i och där de har blivit lurade till. En process som inte tar hänsyn till hur den kommer att påverka dessa människor.

Kungälvs kommun älskar omorganisa­tioner och provar inte metoder länge nog förrän de tycker att det är dags att ”röra om i grytan”. Det är precis vad de gör med omsorgshan­dledarna.

Om de nu behandlar sina omsorgshan­dledare på det här sättet, vad väntas till medarbetar­na som tar hand om de gamla?

Hoppas att folk vaknar och reagerar mot Kungälvs kommun och att någon någonstans inte längre tycker det är ok att skapa fast anställnin­gar som de gör om efter behag. De slaktar roller och arbetet och det värsta av allt är att de inte bry sig. Hör med de anställda, de har en del att säga. De säger sig följa varje steg som en del av formalitet­en, men det är precis det, en formalitet. De luras, skapar roller, man skriver på och de slaktar varenda sekund man har lagt ner.

Så sorgligt, så ledsen, så deprimeran­de att de inte bryr sig. Hoppas att jag inte åldras i Kungälvs kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden