Kungälvs-Posten

Niklas Holopainen är klar för IFK Kungälv

I förra veckan bestämde sig Axel Ekholm för att återvända hem till IFK Kungälv. Nu är även Niklas Holopainen tillbaka för en tredje vända i IFK.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@ kungalvspo­sten.se

26-årige Niklas Holopainen kom till IFK Kungälv första gången 2013 när pappa Ari var tränare och han gick sista året på gymnasiet i Kungälv. Sedan blev det spel i Gripen, innan han kom tillbaka till IFK i allsvenska­n för en andra sejour. Karriären fortsatte sedan med elitseries­pel i Sandviken 2020/21 och efter det tre säsonger med IFK Vänersborg, som åkte ur elitserien i år.

– Jag har alltid känt mig som hemma i Kungälv. Här har det alltid känts bra och när vi gick ner med Vänersborg behövde jag få ny energi. Sedan har jag, Axel (Ekholm) och Erik (Olsson) pratat mycket, vi är nära kompisar. Axel och jag har alltid sagt att någon gång ska vi tillbaka till Kungälv och ”det kanske är dags nu”, säger Niklas Holopainen, som bor i Vänersborg, men hoppas kunna flytta ner till Kungälv framöver.

IFK Kungälv missade

att gå upp i elitserien i år, men siktet uppåt ligger kvar.

– Jag har följt Kungälv sedan jag lämnade. Det hade varit perfekt om de hade gått upp i elitserien, samtidigt kändes det som att jag inte kunde sitta och vänta på det. Jag vill vara med på resan och det är också inspireran­de. Hur har du utvecklats på de fyra åren i elitserien?

– Jag har utvecklat allt, även om de två senaste säsongerna inte har varit vad jag velat att de skulle bli, jag har inte fått ut det jag har velat. Jag har alltid varit en forward som tänker på att få ihop defensiven, jag är den första som får ta defensiven uppifrån. Jag är hårt jobbande och ska självklart försöka bidra med mål, menar Niklas Holopainen, som så många andra IFK:are ser fram emot att kunna gå in i en ny arena när den är klar.

Fram till dess

får IFK Kungälv hålla sig på isen i de hallar som bjuds.

– Jag har en väldigt bra bild av Kungälv, Anders Uhlin och laget. Vi får se om Anders blir kvar eller vad han ska göra. Han var tränare mitt senaste år i Kungälv. Min förhoppnin­g är att han är kvar. Anders är en hård, rättvis och väldigt bra tränare.

 ?? BILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Niklas Holopainen lämnar IFK Vänersborg för IFK Kungälv.
BILD: SEBASTIAN LAMOTTE Niklas Holopainen lämnar IFK Vänersborg för IFK Kungälv.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden