Kungälvs-Posten

Viktig seger för KHK mot Boden: ”Ganska tuff match”

Kungälvs damer vann matchen borta mot Boden – med minsta möjliga marginal. 24–26 och fördel KHK efter fredagens seger.

- Frida Ekborg frida.ekborg@kungalvspo­sten.se Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

Kungälvs HK flög upp med en något bantad trupp – tolv spelare i stället för 16 – till Boden och var framme i god tid innan matchstart­en. Väl där var det Kungälv som tog ledningen inför 1 120 hemmasuppo­rtrar i Bodens energi arena. Och faktum var att så skulle det fortsätta resten av matchen, Boden kom i kapp ibland, men gick aldrig om i matchproto­kollet.

– Det var en ganska tuff match. Vi svajade rejält. Vi slarvade i anfallen och de fick göra några enkla mål på oss. Vi styr matchen, men det blir lite för tight, säger Mia Lagumdzija, åttamålssk­ytt i Kungälv den här kvällen, varav sju var spelmål och en straff.

– Jag missade två straffar, konstatera­r hon.

Ett tag var det fyra mål ner till Boden. Var det en större seger på gång? Nej. Försprånge­t var upphämtat minuterna senare och dramatiken fortsatte.

– Vi trodde också att vi skulle dra ifrån där. Vi gjorde några tekniska fel och de fick göra några lätta mål igen. De jämnade ut det.

Ni vann till slut, så något borde ni ha gjort rätt?

– Vi hade ett helt ok försvarssp­el och en målvakt – Hanna Eriksson – som räddade mycket i slutet. Det var avgörande.

Kungälv åkte tåget hem, så det fanns gott om tid för analyser.

– Vi går hem och tittar på det som blev fel idag. Vi får göra om och göra rätt till nästa helg, säger Mia Lagumdzija, som gör sina sista matcher med KHK innan karriären går vidare till Skanderbor­g i danska ligan, en klubb från strax utanför Århus.

Där lär hon känna igen sig och minimera felpassen, laget spelar precis som Kungälv i gröna tröjor och svarta byxor.

Kungälv tar emot Boden hemma i Mimershall­en på fredag och söndag. Det krävs två vinster till för att hänga kvar i handbollsl­igan.

 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ?? Mia Lagumdzija visade vägen med åtta mål när Kungälvs HK vann borta mot i det första playoffmöt­et med Boden i kvalspelet till handbollsl­igan.
BILD: MICHAEL ERICHSEN Mia Lagumdzija visade vägen med åtta mål när Kungälvs HK vann borta mot i det första playoffmöt­et med Boden i kvalspelet till handbollsl­igan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden