Kungälvs-Posten

Måltjuven om flygande starten i Kongahälla: ”Flyt”

Prestigevä­rvningen Gustav Kjellström levererar direkt för Kongahälla. Det blev dubbla mål för skyttekung­en borta mot Vänersborg­s FK.

- BILD: LINUS OLSSON BILD: LINUS OLSSON Niklas Ohlson niklas.ohlson@stampen.com

Gustav Kjellström har öst in mål för Stenungsun­ds IF i flera år. När han i vintras bestämde sig för att byta SIF:s röd tröja mot Kongahälla­s röda var det en stekhet värvning, dessutom en övergång mellan två nära rivaler i tvåan. I IKK-premiären (4–1 mot Motala) tog det 37 sekunder för Gustav Kjellström att presentera sig. I bortapremi­ären mot Vänersborg­s FK, som kom till matchen med en 6–1-seger borta mot Gauthiod i ryggen, höll han Kongahälla­s anhängare på halster i 32 minuter. Å andra sidan gick han från planen som tvåmålssky­tt i segermatch­en, som slutade 3–1 i IKK:s favör.

Vänersborg tog ledningen tidigt, men nyförvärve­t och högerbacke­n Felix Andersson från Herrestad kvitterade i 28:e minuten, det var hans första mål i IKK-tröjan. Fyra minuter senare kom Kjellström­s ledningsmå­l på nick och i 90:e minuten letade sig hans andra målboll in lite turligt via målvakten.

– Bra spelare ska ha flyt …, konstatera­r Gustav Kjellström helt sanningsen­ligt. Han fortsätter:

– Det kändes bra i en förväntad tidig seriefinal. Jag och hela laget hade en bra känsla och vi hade mött dem redan innan i en träningsma­tch, som vi också vann. Vi visste vilka de var och vad vi var tvungna att göra.

Gustav Kjellström har verkligen hittat rätt efter några månader med IKK-märket på bröstet.

– Vi är en stark grupp. Jag har aldrig spelat i ett lag som går ut så som ett lag. Vi har inga individual­ister, utan är ett riktigt lag på plan. Det är skillnad mot där jag har spelat tidigare. Vi sätter varandra i bra lägen och försöker förvalta dem så bra vi kan. Jag trivs och hela laget trivs, det gäller bara att flyta vidare på den vågen vi har skapat. Med den här konkurrens­situatione­n och breda truppen har vi goda chanser att vara i toppen, säger han.

Tränaren Patrik Persson var nöjd, såklart.

– En välspelad match mot en duktig motståndar­e som pressade aggressivt över hela banan. Siffrorna kunde varit större för båda lagen, men två duktiga målvakter och ramverket höll nere målskörden. Våra spelare visar grym karaktär och står upp för varandra när det blåser. Matchen stod och vägde men när 3–1-målet kom i slutet så punkterade­s matchen, menar han.

 ?? ?? Gustav Kjellström har varit på hugget upptakten av division 2.
Gustav Kjellström har varit på hugget upptakten av division 2.
 ?? ?? Patrik Persson, coach i Kongahälla.
Patrik Persson, coach i Kongahälla.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden