Kungälvs-Posten

Pengar motiv bakom mordet på Kungälvsma­n

- Catrin Hansson catrin.hansson@kungalvspo­sten.se

Kungälv: En man i 45-årsåldern från Kungälv fördes bort och mördades i en lägenhet på Hisingen för drygt fem veckor sedan. Fyra män sitter häktade – och motivet ska vara pengar.

Det var fredag förmiddag den 1 mars som polis larmades till ett flerfamilj­shus på Hisingen där personer ute på gatan sett en man skrika på hjälp från en lägenhet. Kungälvs-Posten har tidigare berättat att lägenhetsi­nnehavaren, en man i 35-årsåldern, greps på plats och häktades på sannolika skäl misstänkt för mord.

Därefter har ytterligar­e

tre män gripits och häktats misstänkta för människoro­v. Göteborgs-Posten var först med att rapportera att mannen från Kungälv hållits inspärrad och att motivet skulle vara pengar.

– Det vi har kunnat se så här långt är att pengar är drivkrafte­n i detta, säger åklagare Carl-Henrik Andersson.

Hur stora summor handlar det om?

– Det ligger väl i sakens natur att man inte lägger ner så stor möda om det inte är stora belopp. Jag kan säga att det handlar om förhålland­evis stora belopp, säger han.

De fyra häktade männen är hemmahöran­de i Göteborg och de förnekar brott.

– Vi håller på och utreder, gör kopplingar, gräver i telefoner. Än så länge har vi hittat saker så att vi har kunnat koppla ihop de här fyra männen, säger Carl-Henrik Andersson.

Finns det någon koppling mellan de fyra männen och den mördade mannen?

– ... det beror på vad du menar. Det finns ingen närmare koppling, de är inte släkt eller grannar, det är en annan koppling, säger han, och vill inte svara närmare på frågan.

Tidiga uppgifter sa

att mannen från Kungälv haft en dejt i samband med den aktuella tidpunkten. Carl-Henrik Andersson säger att han har ”sett den uppgiften” men vill inte kommentera.

Carl-Henrik Andersson upprepar, det han tidigare sagt, att utredninge­n kommer att ta tid.

I veckan ska han begära förlängd åtalstid och förlängd häktningst­id för två av de misstänkta männen, och i nästa vecka begärs förlängd åtalstid och häktningst­id för de andra männen.

– Jag kommer verka för att de är häktade under lång tid, säger Carl-Henrik Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden