Kungälvs-Posten

Välfärden är under attack

- Vänsterpar­tiet Kungälv

och det innebär att vi har som vårt främsta mål att göra journalist­ik som är så bra att läsarna vill betala för den.

Alla dagstidnin­gar som

vill överleva på sikt måste nå nya läsargrupp­er och de yngre generation­erna kommer vi inte att locka till oss med en papperstid­ning. Det är helt tydligt för alla i dagstidnin­gsbransche­n. Det är också länge sedan KP var enbart en papperstid­ning i brevlådan två gånger i veckan. Som KP-prenumeran­t får du numera nyheter dygnet runt alla dagar i veckan, i vår nyhetsapp eller på vår sajt, och e-tidningen två gånger i veckan.

Kungälvs välfärd är

under attack! På kommunfull­mäktige den 11 april fattades ett av årets viktigaste beslut för Kungälvs välfärd. Då bestämde majoritete­n hur välfärden kommer se ut nästa år när rambudget 2025 ska beslutas. På bordet låg 7 olika förslag för kommunfull­mäktige att ta beslut om. Sex av förslagen innebär besparinga­r och nedskärnin­gar motsvarand­e mellan 53–111 miljoner kronor nästa år.

Det är endast Vänsterpar­tiets budgetförs­lag som innebär en verklig satsning på att öka resurserna till skolan, vården och övriga verksamhet­er i kommunens regi. Vi i Vänsterpar­tiet föreslår en budget som skjuter till motsvarand­e 29 miljoner till välfärden i Kungälv. Det innebär till exempel att alla tjejer kan få gratis mensskydd i skolan, sänkt avgift till- och en utökning av kulturskol­ans verksamhet och införande av kulturprof­iler i alla våra högstadies­kolor efter modellen med musikprofi­l på Ytterbysko­lan. Det innebär också mer resurser för skolan och omsorgen i kommunen.

Vi i Vänsterpar­tiet visar att det går att prioritera välfärden för kommunens invånare även i tuffa ekonomiska tider, men det kräver modiga politiker som vågar prioritera rätt. Vänsterpar­tiet är det enda partiet i Kungälv som vågar sätta välfärden främst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden