Kungälvs-Posten

FC Komarken lägger ner fotbollen – futsal blir enda verksamhet­en

FC Komarken drar sig ur division 6-serien och lägger ner fotbollsla­get. Futsallage­t blir föreningen­s enda verksamhet framöver.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@ kungalvspo­sten.se

FC Komarken har varit inne i en generation­sväxling. Först åkte laget ur fyran, sedan femman av bara farten förra säsongen. Redan då var det svårt att få ihop lag och dåvarande tränaren Parker Ayewubo fick ringa runt och be flera gamla trotjänare att ställa upp. Samma år flyttade FCK:s enda ungdomslag P08 över verksamhet­en till Ytterby IS.

I år fanns inte det äldre gardet att tillgå, i stället var tanken att en grupp unga killar skulle lyfta laget. 20-årige Nimer El-Binni tog på sig rollen till att styra upp och leda träningarn­a. Tyvärr var det fortsatt dålig uppslutnin­g.

– Jag fick hålla i allt. Jag kände att det var för dåligt och gick inte hela vägen. Det hade aldrig hållit en hel säsong. Vi spelade några träningsma­tcher och det gick inte så bra, säger Nimer El-Binni.

Föreningen kommer

inte läggas ner, men verksamhet­en blir futsal – inomhusfot­boll.

– Vi var tvåa i serien på lika många poäng som ettan (Kareby IS futsal). Vi gick upp en division och spelar i division 2 nästa säsong. Det är ingen från starten som är kvar i Komarken. Jag har varit med och tränat med Komarken sedan jag var liten, det är en klubb som ligger nära hjärtat.

Men Nimer El-Binni slutar inte med fotboll. I förra veckan blev han klar för Kareby IS i division 5A och hoppade in i premiären mot Vardar/

Makedonija (förlust 1–3).

– Jag spelade där för några år sedan. Det är ett bra lag, tycker Nimer El-Binni.

Robin Andersson Malmros var med och startade föreningen 2007. Han tar beskedet med jämnmod.

– Jag är inte sådan att jag tänker att någon verksamhet i en viss form måste vara för evigt. Det är andra personer som styr föreningen och de får leva upp till det behovet som finns där och då. Det lämnar jag helt till dem. Det är inget självändam­ål att FC Komarken ska fortsätta i alla tider. Så är min äkta känsla, säger Robin Andersson Malmros.

Han väljer

att minnas det positiva som FC Komarken förde med sig.

– Jag kan glädjas åt det vi har lyckats göra sedan 2007 och sättet vi drev föreningen på. Det hade betydelse för mig och många andra. FC Komarken har varit en otroligt speciell förening, för både många i föreningen och de som har stått utanför. Den tjänade som symbol för något vi inte haft tidigare i Kungälv, tycker Robin Andersson Malmros, som menar att finns inte engagemang­et att driva det vidare på samma sätt, går det att köra på i mindre skala i väntan på en ny period.

– Då kan kroppen och namnet FC Komarken användas på nytt. Låt det vara så då, tycker han.

FC Komarken hade länge ett stort socialt arbete i stadsdelen, som kretsade kring föreningen­s grundare och spelare. Det arbetet har avtagit de senaste åren

– Jag tror inte att det har varit något sedan vi slutade.

 ?? BILD: NIKLAS OHLSON ?? Komarken i pepp inför derbyt mot Kareby, som skulle bli en av lagets sista matcher som fotbollsla­g.
BILD: NIKLAS OHLSON Komarken i pepp inför derbyt mot Kareby, som skulle bli en av lagets sista matcher som fotbollsla­g.
 ?? ?? Robin Andersson Malmros, en av grundarna i FC Komarken. Han har gjort det mesta under sin tid i Komarken. Andersson Malmros har varit spelare, tränare och ordförande i föreningen.
Robin Andersson Malmros, en av grundarna i FC Komarken. Han har gjort det mesta under sin tid i Komarken. Andersson Malmros har varit spelare, tränare och ordförande i föreningen.
 ?? ?? FC Komarken har gjort sociala insatser för stadsdelen­s ungdomar. 2013 fick FCK 6 000 kronor av Odd Fellow för sitt ungdomsarb­ete. På bilden syns Kami Youssefi, Ahmed Abikar och Bengt Bülow.
FC Komarken har gjort sociala insatser för stadsdelen­s ungdomar. 2013 fick FCK 6 000 kronor av Odd Fellow för sitt ungdomsarb­ete. På bilden syns Kami Youssefi, Ahmed Abikar och Bengt Bülow.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden