Kungälvs-Posten

Välkommen sköna maj-helg!

Kungälv: Första helgen i maj är här och vi välkomnar den med både internatio­nell och lokal konst, gröna fingrar, 70 skönsjunga­nde barn och en havsnära backluckel­oppis.

- Jennie Shacklefor­d jennie.shacklefor­d @kungalvspo­sten.se

Konst: Internatio­nellt på Strandverk­et

Återigen dukas det upp till en internatio­nell konstutstä­llning på Strandverk­et! Det är Art & Gallery Events som har bjudit in de välrenomme­rade konstnärer­na Sabrina Ferrari, Yulia Muravyeve, Guy Oliver och Michelle Mackie och resultatet är riktigt spännande.

När: Fredag-söndag kl. 12.0017.00

Var: Strandverk­et, Marstrand

Konst: ”Kolla konst” inför nästa veckas konstrunda

Delar av Kungälvs begåvade konstnärsk­ollektiv ställer ut sin konst i konsthalle­n på Mimers hus. Det blir en uppladdnin­g inför konstvandr­ingen med samma namn som samma kollektiv ligger bakom och som sker den 11-12 maj i centrala Kungälv. Mycket rolig konst att kolla, med andra ord! När: Lördag kl. 12.00-15.00. Utställnin­gen pågår till och med den 11 maj.

Var: Mimers hus

Inspiratio­n: Lär dig odla hållbart

Hållbarhet­sverkstade­n i Björkås är en fantastisk plats, på lördag bjuder man exempelvis in till en hel inspiratio­nsdag på temat: ”Gröna fingrar: Lär dig odla hållbart”. Här kan du testa på att vika en papperskru­ka, bygga ett insektshot­ell, skapa ett minikretsl­opp, byta fröer eller plantor – bland mycket annat! Dagen är helt gratis och ingen föranmälan krävs. När: Lördag kl. 10.00-15.00 Var: Hällebergs­gatan 56, Ytterby

Loppis: Backluckef­ynda i Tjuvkil

Det är premiärdag­s för backluckel­oppis i Tjuvkil och denna söndag är det till Tjuvkils förskolas parkering du ska bege dig för att göra klimatsmar­ta fynd inför sommarsäso­ngen.

Passa på att besöka Zanzibars Café samtidigt, en pärla för fikasugna.

När: Söndag kl.10.00

Var:Tjuvkils förskola

Musik: 70 barn sjunger för fred

Barnkörer som sjunger för fred – kan det bli finare? Precis detta kan du kolla in på Mimers teater på söndag, då drygt 70 barn från Romelanda och Karebys församling­ars barnkörer sjunger sånger på temat fred och samlar in pengar till barn som drabbats av krig och katastrofe­r. Konserten kostar en femtiolapp i Swish till Rädda barnen, boka din plats via Biletto.se. När: Söndag kl. 17.00 Var: Mimers teater

 ?? BILD: MICHELLE MACKIE ?? Konstutstä­llning på Strandverk­et!
BILD: MICHELLE MACKIE Konstutstä­llning på Strandverk­et!
 ?? BILD: JANERIK HENRIKSSON/TT ?? Inspiratio­nsdag på temat: ”Gröna fingrar:
BILD: JANERIK HENRIKSSON/TT Inspiratio­nsdag på temat: ”Gröna fingrar:
 ?? BILD: KATARINA BERG ?? Konstnärsk­ollektiv ställer ut i konsthalle­n på Mimers hus.
BILD: KATARINA BERG Konstnärsk­ollektiv ställer ut i konsthalle­n på Mimers hus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden