Kungälvs-Posten

Ön utanför Kovikshamn kan bli din för 22 miljoner

- Hedda Ottestam hedda.ottestam@stampen.com

Kungälv: Ön Långholmen utanför Kovikshamn, med utropspris­et 22 miljoner, har inte blivit såld efter nästan ett halvår på marknaden. – Säljaren behöver vara villig att prisförhan­dla, säger Daniel Sülla, mäklare på Esny.

Ön ligger mellan Vedhall på fastlandet och en lite större ö vid namn Trälen. En bit bort från dess södra strand går det att se Fjällsholm­en. Den går att nå via både bil och båt, till Marstrand tar det cirka 20 minuter.

Långholmen har legat ute till försäljnin­g i nästan ett halvår. Att den inte sålts än beror dels på det höga priset och dels det faktum att det är en ö som säljs, enligt mäklaren Daniel Sülla på Esny. Han tror att det kan ta upp till två-tre år att få den såld.

– Det är någon som ska köpa den för 22 miljoner och sen bygga på den, då behöver man ett stort kapital. Man måste räkna med att det tar tid då antalet potentiell­a köpare är väldigt få, säger Daniel Sülla.

Med en tomtarea på 2,8 hektar tillåter detaljplan­en tre fullstora bostadshus och längs öns södra sida finns plats för en brygga längs med stranden samt två båtbryggor. Det finns också utrymme för en mindre bad- och bastubrygg­a.

– Det är en sjukt häftig fastighet, köparen får en av de coolaste bitar mark som västkusten har att erbjuda. Tänk vad man skulle kunna göra här med lite kreativite­t, säger Daniel Sülla.

22 miljoner är mycket pengar, finns det någon chans att få köpa ön billigare?

– Jo, det är klart att säljaren behöver vara villig att prisförhan­dla. Det ligger lite i tiden, köper du något vill du ju prisförhan­dla för att ha kontroll över affären. Men det är skillnad på att prisförhan­dla och att dumpa priset.

Trots öns höga pris finns det flera spekulante­r, nästan uteslutand­e utländska. Ofta är det köpare från Tyskland, England och Schweiz som är sugna på lyxigare fastighete­r på västkusten.

– Men det hade varit roligt om ön fick stanna hos en stabil, svensk investerar­e. Tänk att bygga någon form av generation­sboende här och leva båtliv med närheten till skärgården, säger Daniel Sülla.

Vidare berättar han att det råder lågsäsong för högprisade bostäder, men att de trots det säljs ändå.

– Jag tvivlar inte på att ön får en ny ägare inom en överskådli­g framtid.

 ?? BILD: ESNY ?? Ön Långholmen­s utgångspri­s är 22 miljoner kronor.
BILD: ESNY Ön Långholmen­s utgångspri­s är 22 miljoner kronor.
 ?? ?? Enligt mäklaren Daniel Sülla finns det många utländska spekulante­r på ön.
Enligt mäklaren Daniel Sülla finns det många utländska spekulante­r på ön.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden