Kungälvs-Posten

IFK:s Edvin Isaksson lägger av med bandy – bara 22 år gammal

IFK Kungälvs anfallare Edvin Isaksson slutar med bandy, bara 22 år gammal. – Klart att det är en överraskni­ng för många, men för mig är det inte det, säger han.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@stampen.com

Edvin Isaksson från Vetlanda kom till IFK Kungälv från Vänersborg mitt i säsongen för två och ett halvt år sedan och har med tiden växt in som en viktig anfallskug­ge i laget. Nu är det över i IFK och med all bandy.

– Jag har haft tid att tänka på det och känns rätt bra, rätt skönt. Det är ingen specifik sak utan många olika anledninga­r kombinerat med varandra som gör att jag inte tycker att det är värt att fortsätta. Det är andra grejer jag vill göra i livet. Det är helheten och många saker som inte har stämt. Därför är det inte värt att offra det privata livet när jag inte känner att jag får ut något av det. Jag har jobb i Trollhätta­n, bor i Göteborg och har sambo. Det är inte det enklaste att få ihop bandyn, förklarar Edvin Isaksson.

Han kommer däremot säkert finnas på läktaren när det spelas bandy.

Kan du få suget tillbaka senare tror du?

– Vet inte. Så som det känns nu har jag inte något sug, utan det är rätt skönt. Man ska aldrig säga aldrig, men jag tror det här beslutet kommer att förbli, säger Edvin Isaksson

Hur ser du på den sportsliga insatsen på planen?

– Det har funkat både bra och dåligt, men tycker ändå att jag har gjort en bra säsong för min egen del, även om jag alltid vill att det ska gå bättre.

Hur håller du i gång utan bandyn?

– Fokus blir på arbetet och att tjäna pengar. Jag går på gymmet ofta och ska försöka ta en löprunda då och då. Eller kanske köpa en cykel. Det finns många sätt att hålla igång på, säger Edvin Isaksson.

Anders Uhlin kommer att fortsätta som tränare, även om det i skrivandet­s stund inte är signerat på papper. Anders Liw och Henrik Carlson lär också fortsätta, fast helheten i ledarstabe­n är inte spikad ännu. Anders Uhlin har haft en dialog med Edvin Isaksson vid flera tillfällen efter säsongen. Han togs knappast på sängen av beskedet.

– Vi har haft den bilden efter säsongen och det har växt fram. Utifrån hans perspektiv så känner han att han inte har motivation­en att köra på. Tråkigt tycker vi, men någonstans måste man ha drivet att göra en satsning. Vi har största respekt för det, man måste vara motiverad och ha kraften att lägga på bandyn, säger Anders Uhlin.

Samtidigt händer det

saker i bandy-Sverige som indirekt påverkar IFK Kungälv. Motala drar sig ur elitserien eftersom planerna på en bandyhall har skrotats och laget flyttas ner i division 1. Borlänge, som skrällvann mot IFK i Ruddalen i vintras, lägger ner sin elitbandy och lämnar allsvenska­n. Det gör att en plats är vakant i elitserien och två i allsvenska­n. Nedflyttad­e IFK Vänersborg har tackat ja och får tillbaka sin elitseries­tatus. Där slipper Kungälv en tuff toppkonkur­rent och mister samtidigt en given publikmagn­et.

– Det är mycket som påverkar. Sedan är det är jättesvårt att få division 1-lag att kliva upp, det är en helt annat sak att spela i allsvenska­n. Och Västanfors har tackat nej. Fast vi lägger ingen kraft på det utan avvaktar och ser vad som händer, säger Anders Uhlin.

I IFK Kungälv är det bara Lukas Norrman som inte är klar för fortsättni­ng, utöver de som redan har lämnat laget.

– Vi har en fortsatt dialog med Lukas och får se var vi landar. Vi har en, kanske två platser öppna, annars är vi rätt så klara och nöjda. Det sker en ombyggnati­on av laget och oavsett så blir vi yngre framöver. Vi flyttar upp juniorer – Adrian Kristianss­on som tillhörde Vänersborg, men spelade för Surte förra säsongen, samt Edvin Hansson och Hugo Nilsson.

Patrik Sunnanängs, Lukas

Persson, Lucas Widman och Hampus Kärnman är de tyngsta namnen som tackat för sig i IFK. In kommer i stället Axel Ekholm, Niklas Holopainen och Adam Herou Löf

 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Edvin Isaksson lämnar IFK Kungälv och slutar med bandy, bara 22 år gammal.
BILD: LINUS OLSSON Edvin Isaksson lämnar IFK Kungälv och slutar med bandy, bara 22 år gammal.
 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ?? Anders Uhlin kommer fortsätta att träna IFK Kungälv.
BILD: MICHAEL ERICHSEN Anders Uhlin kommer fortsätta att träna IFK Kungälv.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden