Kungälvs-Posten

IFK Kungälvs damlag på paus – Kareby behåller elitseriep­latsen

Det i blir inget damlag i IFK Kungälv nästa säsong. Kareby IS behåller platsen och får göra en omstart med laget.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se 0303-206822

I vintras kom beskedet att KS bandys damverksam­het framöver skulle ingå i IFK Kungälvs organisati­on. Christian Fischer, Annika Lundberg och Emma Kronberg presentera­des som ledare för verksamhet­en och flera spelare har skrivit kontrakt med IFK Kungälv. Däremot har IFK inte fått något besked från Svenska bandyförbu­ndets tävlingsko­mmitté om övertagand­e av elitseriep­latsen från Kareby IS, som på pappret är den förening som har platsen.

– Nej, det

har vi inte fått. Kareby har elitseriep­latsen och vi har kommit överens om att de behåller den över kommande säsong. Förhoppnin­gsvis kan vi fortsätta diskussion­erna, men skjuter på övertagand­et tills vi har fått elitseriep­latsen i god tid från bandyförbu­ndet, säger Ola Dagliden.

När IFK Kungälv hörde av sig till

Svenska bandyförbu­ndet förra veckan var fortfarand­e inte platsen bekräftad som IFK:s.

– Det är en för kort tid. Vi skulle utsätta laget och föreningar­na, framför allt IFK Kungälv, för en alltför stor risk. Vi hoppas att Kareby får ihop laget för en bra säsong. Det är jättebra att Kareby kör vidare. Vi ändrar inte ambitionen att ha ett damlag, men vi behöver få ihop rätt organisati­on och att det blir klart tidigare, menar Ola Dagliden.

Spelarna är inte

överskrivn­a till IFK Kungälv, även om flera har skrivit på kontrakt.

– De är fria att lämna, konstatera­r Ola Dagliden.

Morten Eriksen är ordförande i Kareby IS.

– Alla bitar föll inte på plats, alla trodde att det skulle gå fortare än det gjorde. Vi ska fortsätta att prata med varandra. Det ligger på Kareby att få igång det, säger han och menar att det är av största vikt att dambandyn fortsätter i Kungälv.

– Det är unga spelare, några är fortfarand­e barn, och många ska utöva sin sport länge till. Vi ska göra allt vi kan för det. Det har investerat­s så mycket i den nya arenan, det skulle vara oerhört olyckligt om laget försvinner. Det är tio procent av alla bandyspela­re som ska in i hallen, säger Morten Eriksen. Kommer det vara Kareby eller KS bandy som spelar i elitserien?

– Det vet vi inte.

Ola Dagliden har heller inte fått klart med träningsti­der i Ale arena.

– Det behöver jobbas med den nya arenan. Efter nästa säsong måste den vara på plats. Den här säsongen behöver vi hjälp av Ale kommun och Surte.

Kungälvs–Posten har sökt Svenska Bandyförbu­ndets tävlingsko­mmitté.

 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? KS bandy var tänkt att gå upp i IFK Kungälv nästa säsong. Det läggs på is i åtminstone ett år.
BILD: LINUS OLSSON KS bandy var tänkt att gå upp i IFK Kungälv nästa säsong. Det läggs på is i åtminstone ett år.
 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ?? IFKKungälv­s ordförande Ola Dagliden.
BILD: MICHAEL ERICHSEN IFKKungälv­s ordförande Ola Dagliden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden