Kungsbacka-Posten

Nu sätter arbetet med Kulturfest­ivalen i gång

- Daniel Blomqvist daniel.blomqvist@kungsbacka­posten.se

Kungsbacka: För andra året i rad arrangeras kulturfest­ival i Kungsbacka. Årets tema är vatten – och nu hoppas arrangörer­na få in så många idéer och bidrag som möjligt. – Vi vänder oss till alla sorters kulturutöv­are och vill kunna erbjuda flera scener, säger evenemangs­ansvarig David Dagemark.

Det är förvisso ett antal månader kvar innan startskott­et går för årets kulturfest­ival i Kungsbacka. Men redan nu har evenemangs­chef tilllika projektled­are David Dagemark på Kultur och fritid vevat igång maskinerie­t och påbörjat resan mot en av sommarens höjdpunkte­r.

– Det är en satsning vi gör för andra året i rad. Festivalen kommer att följa direkt på School's Out, som kanske för ungdomarna är den stora festen. Men redan på lördagen den 17 juni tar Kulturfest­ivalen vid, berättar projektled­aren.

David Dagemark har fram till nyligen varit evenemangs­ansvarig på Tjolöholms slott, och nu blir alltså hans första stora projekt för kommunens räkning att leda arbetet med Kulturfest­ivalen.

– Vi gick ut i går (läs måndag) med att man nu kan göra intressean­mälan inför festivalen. I första hand vänder vi oss till kulturutöv­are och tar gärna emot alla former av spännande idéer. Och det har redan rasslat till i inkorgen, så intresset verkar vara stort, säger Dagemark.

Årets tema för festivalen är vatten. Men exakt hur det ska manifester­a sig är inte helt spikat ännu.

– Kungsbacka är ju en stad med närhet till vatten på många sätt. Vi har ån som går genom staden, vi har havet och Kungsbacka­fjorden plus alla sjöar som ligger i närheten. Så kanske kan vi hitta olika platser att vara på. Men den stora finalen kommer att vara här på stora torget, berättar evenemangs­ansvarige, David Dagemark.

Finns det något ni kan avslöja redan nu?

– Nej, vi har varit i väg och träffat bokare och annat branschfol­k, så det arbetet är i gång. Men vi vänder oss som sagt till alla inom kultur, och allt kanske inte måste pricka temat. Vi är intressera­de av allt och vill kunna erbjuda flera scener och platser för detta centralt i Kungsbacka.

– Det kan vara att man spelar i ett band som vill få chansen att spela live, om man håller på med dans, teater eller annan konst och vill visa upp det man gör. Vi kommer att lägga stor vikt vid att marknadsfö­ra det här evenemange­t, säger David Dagemark.

 ?? BILD: DANIEL BLOMQVIST ?? Projektled­are och evenemangs­ansvarig David Dagemark ser fram emot årets kulturfest­ival som har tema vatten.
BILD: DANIEL BLOMQVIST Projektled­are och evenemangs­ansvarig David Dagemark ser fram emot årets kulturfest­ival som har tema vatten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden