Kungsbacka-Posten

Ung man misstänks ha sålt alkohol till minderårig­a

Minst nio ungdomar misstänks ha köpt alkohol av mannen som är i 20-årsåldern. De yngsta var bara 15 år. Vid husrannsak­an fann polisen 57 flaskor vodka hemma hos honom. Nu åtalas mannen.

- Tobias Sandblom tobias.sandblom @kungsbacka­posten.se

Kungsbacka:

Strax före jul 2021 hade polisen en riktad spaning mot adressen i Kungsbacka kommun. I samband med det framkom uppgifter om att det såldes alkohol i bostaden.

Patrullen kunde se hur 20-åringen gick in i sin bostad. Strax därefter kom en mopedbil till adressen. 20-åringen kom sedan ut med några flaskor och levererade till mopedbilen.

Därefter lämnade mopedbilen och polisen följde efter i civil polisbil. Längre fram, i närheten av Kungsbacka, stoppades mopedbilen av en målad polisbil.

I bilen satt två flickor som blev nervösa och påstod att de köpt chips, men ganska kort därefter tog de fram två spritflask­or som de köpt.

Under utredninge­n framkommer att minst nio personer köpt alkohol av 20-åringen. Alla köpare utom en är minderårig och åldrarna sträcker sig mellan 15 och 20 år.

De unga köparna berättar att de betalat 350 kronor styck för vodkaflask­orna. Säljaren brukade skriva på sociala medier när han hade sprit att sälja.

– Han brukar lägga ut någon gång i veckan, säger en flicka i förhör.

Hennes kompis säger:

– Vi hade tänkt ha lite kul på nyår. Därför åkte vi dit och köpte flaskorna.

Ett annat vittne berättar att hon blev ombedd att skriva ”kläder” när hon swishade 20-åringen pengar för alkoholen.

– Jag har köpt alkohol av honom tre gånger. Två gånger knackade jag på och en gång hämtade jag flaskan i en barnvagn som stod utanför, säger flickan.

En pojke berättar att han köpt sju flaskor av 20-åringen under ungefär ett och ett halvt års tid. Samtliga köpare säger att det är många som handlar där.

– Jag gick ner i hans källare och letade efter flaskan eftersom han inte var hemma.

Hans mamma var med och hjälpte till att leta. Vi ringde även Facetime för att jag skulle hitta den. Till slut hittade hans mamma den. Hans flaskor är vanliga att hitta på fester, säger pojken i polisförhö­r.

Säljaren nekar till brott. Han säger att han gör anspråk och vill ha tillbaka de 57 flaskor med vodka som hittades hemma hos honom.

– Jag vet inte vad som hänt med flaskorna jag ställde utomhus. Tjejerna kan ha tagit dem utan tillåtelse. Jag har köpt mycket alkohol eftersom jag mår bra av alkohol, säger 20-åringen i förhör.

” Jag har köpt alkohol av honom tre gånger. Två gånger knackade jag på och en gång hämtade jag flaskan i en barnvagn som stod utanför.

Flicka i förhör

Mannen säger att han ska använda alkoholen vid en fest och att anklagelse­rna beror på att vissa är avundsjuk på honom.

Han åtalas för grov olovlig försäljnin­g av alkohol samt olovligt innehav av alkohol.

 ?? ?? Mannen ”annonserad­e” om alkoholen på sociala medier.
Mannen ”annonserad­e” om alkoholen på sociala medier.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden