Kungsbacka-Posten

Kvalet nära för Frillesås efter ny förlust

Frillesås åkte på en blytung förlust i bottenmöte­t med Gripen på bortaplan. Nu talar det mesta för att Frillesås måste kvala sig kvar i Elitserien. – Tåget för att undvika kval gick väl kanske i kväll, säger tränaren Jesper Larsson.

- Henric Holmberg redaktion@kungsbacka­posten.se

Gripen Trollhätta­n 2 Frillesås 1

Två extremt viktiga poäng stod på spel när jumbon Frillesås gästade nästjumbon Gripen Trollhätta­n. Inför avslag låg Gripen två poäng före i tabellen.

Frillesås fick en drömstart när Linus Jönsson nätade efter nio minuter. Efter en lång lyra från backlinjen snodde Jönsson åt sig bollen från en motståndar­e innan han blev fri med målvakten och kyligt lyfte in 1–0.

Trots det tidiga ledningsmå­let var Frillesås tränare Jesper Larsson inte särskilt nöjd med matchbilde­n i första halvlek.

– Gripen är hetare och spelar lite på våra misstag som vi hade pratat om innan matchen. Vi skapar den matchbilde­n och det blir inte bra för oss. Vi pratar om att det inte ska hända men det händer ändå. Vi kommer inte in i matchen, säger Larsson.

Gripen fick två straffar i första halvlek. Stjärnspel­aren Johan Esplund, 40, slog den första rakt på Frillesås-målvakten Johannes Gustafsson som limmade bollen.

Efter ytterligar­e en straffsitu­ation för Gripen, där domarna valde att fria, fick hemmalaget sin nästa straff när Esplund gick omkull några minuter senare. Flera Frillesås-spelare protestera­de kraftigt mot domslutet.

– Det är väl straff tänker jag. Jag litar på domarna. Gripen var inne i vårt straffområ­de rätt ofta och då blir det sådana situatione­r, säger Jesper Larsson.

Nu var det Tony Eklind, 35, som slog straffen. Eklind lade ner elitsatsni­ngen för två år sedan och var egentligen tänkt att agera expertkomm­entator i matchen. Ryggproble­m för Adam Rudell gjorde att Eklind, som matchats i Gripens B-lag under vintern, skrevs in i laguppstäl­lningen.

Eklind visade ingen pardon när han stänkte dit 1–1 i nättaket.

Den andra halvleken var inte mer än ett par minuter gammal när Gripen fick hörna och William Arvidsson gjorde 2–1 med ett avslut som smet in mellan benen på Gustafsson.

Gripen fortsatte att trycka på och Frillesås tog timeout i mitten av andra halvlek. Kort därpå fick Mattias Johansson

ett gyllene kvittering­släge för Frillesås, men med ett i princip öppet mål framför sig sköt han på Felix Callanders skridsko ut till hörna.

Frillesås lyfte upp spelet i sin kvittering­sjakt och kom till ytterligar­e ett par chanser, men Gripen var samtidigt nära att stänga butiken genom att kontra in ett 3–1-mål.

Då stod Johannes Gustafsson för några riktigt svettiga räddningar.

– Det är tur att vi har Johannes och sedan gör vi några individuel­lt bra saker defensivt, men som lag kommer vi inte upp i nivå. Ibland funkar det inte och i kväll blev det inte bra, säger Larsson.

Frillesås mäktade inte med någon kvittering och åkte i stället på en blytung förlust. Med tre matcher kvar har Frillesås fyra poäng upp till Gripen och Vänersborg. Två lag som Frillesås måste passera för att undvika negativt kval.

– Det är inte helt kört, men tåget för att undvika kval gick väl kanske i kväll. Det är ingen stor procentcha­ns att vi undviker kval nu. Hade vi vunnit eller tagit poäng i kväll hade chansen varit betydligt bättre, säger Jesper Larsson, som var märkbart besviken över lagets insats.

– Vi är inte riktigt nära att vinna överhuvudt­aget. Vi gör ingen bra match.

?? BILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Domare Adam Jokinen dömer straff till Gripen och Frillesås spelare reagerar.
BILD: SEBASTIAN LAMOTTE Domare Adam Jokinen dömer straff till Gripen och Frillesås spelare reagerar.