Kvinnor som mördar

”DENNA ÄR TILL DIG”

-

HON VISSTE ATT NÅGOT VAR FEL NÄR HON TOG DEN FÖRSTA KLUNKEN AV SIN FAVORITDRY­CK, MEN DÅ VAR DET REDAN FÖR SENT.

GIFTBÄGARE

Vi får kanske aldrig veta exakt hur Wongso förgiftade kaffet, men bakom presentpås­arna kunde hon hälla cyaniden i saltform från en liten påse eller öppna en cyanidkaps­yl och hälla innehållet i kaffet. Cyanid är helt tillgängli­gt för bönder i Indonesien som insektsmed­el och skadedjurs­bekämpning.

DOLDA AVSIKTER

Wongso sitter vid sitt bord med en vietnamesi­sk iskaffe och två cocktails. Hon flyttar till mitten av soffan och lägger ett sugrör i sitt kaffe. Sedan placerar hon drycken mellan sig och tre presentpås­ar som står på bordet, vilket skymmer övervaknin­gskameran.

HON FÖRBEREDER PLATSEN

Precis innan hennes vänner anländer flyttar Wongso tillbaka till sin ursprungsp­lats och placerar kaffet i mitten av bordet, med presentpås­arna bredvid sig. Wongso sitter till höger i soffan när vännerna anländer. Salihin sätter sig i mitten och Hani sätter sig bredvid henne.

”DENNA ÄR TILL DIG”

De tre vännerna pratar. Hani och Salihin sitter bredvid varandra och Wongso på andra sidan bordet. Wongso pekar på det vietnamesi­ska iskaffet som har stått på bordet i över 30 minuter. ”Denna är till dig, Mir”, säger hon. ”Du sa att du ville ha den”.

EN BITTER EFTERSMAK

Salihin tar en klunk från sitt glas och reagerar direkt: ”Den här är verkligen inte bra, den är hemsk.” Hon grimaserar men verkar ta en till klunk, för att vara helt säker. Hon viftar med handen framför munnen som om hon precis har druckit något starkt. Hani lyfter glaset till sitt ansikte som om hon luktar på innehållet.

DÖDLIGT EFFEKTIVT

Under de följande 90 sekunderna fortsätter tjejerna att prata och titta på menyn. Salihin fortsätter att vifta med

händerna framför munnen och skjuter undan sitt hår från ansiktet. Någon utomståend­e skulle tro att hon försöker svalka sig. Plötsligt sjunker hon ihop och huvudet faller bakåt mot soffan medan giftet verkar och hon tappar medvetande­t. Hani försöker väcka henne. Wongso sitter och tittar på.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden