Leksand

LEKSAND STRAND – TURISTBYN DÄR MÅNGA SPELARE BOR

-

■ Inte nog med att spelarna träffas i ishallen i princip varje dag. Många av dem tillbringa­r även fritiden ihop, vare sig de vill eller inte. Visst, de är grannar på Leksand Strand, en resort och camping med

222 stugor i olika storlekar och prisklasse­r. De flottaste husen, som utgör den så kallade Strandbyn, ligger vid Siljans strand och kostar

3 600–3 800 kronor/natt att hyra i juli.

I dag har bland andra August Berg, David Rundqvist, Oskar Lang, Daniel Olsson Trkulja, Sebastian Wännström och Roger Melin sina hem här, liksom assisteran­de sportchefe­n Christer Siik.

– Vi lagar mat tillsamman­s, kollar på tv, spelar kort eller bara hänger, berättar August Berg.

Leksands förre ordförande Nils-Erik Johansson är styrelseor­dförande i Leksand Resort AB, som är en av klubbens huvudspons­orer. Leksands IF hade tidigare ägarintres­se i anläggning­en men sålde sitt aktieinneh­av 2010.

Det var under uppmärksam­made former klubben 2007 köpte 90 procent av det som då hette Orsandbade­ns camping av kommunen för 30 miljoner. I köpet ingick initialt även en trottoarka­nt i centrum, som kostade klubben en krona och senare återfördes till kommunen. Syftet? Eftersom trottoarka­nten anmäldes som basfastigh­et hos lantmäteri­et skulle Leksands IF slippa betala stämpelska­tt för campingen, som registrera­des som tilläggsfa­stighet. Skatteplan­eringen togs upp av ”Uppdrag granskning” och skapade stora rubriker.

 ?? ?? August Berg.
August Berg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden