Lerums Tidning

Jonas Rindefjell: Vår guide till bästa lunchen i Lerum

-

Hur äter du lunch? Har du med dig matlåda eller går du alltid ut och äter dagens rätt? Om du tillhör den senare kategorin så är det läge att hålla koll på Lerums Tidnings Lunchkolle­n som drar igång med sin första recension i dag.

Planen är att vi ska äta oss igenom kommunens lunchställ­en och guida dig med en recension i veckan.

Vår lunchpatru­ll dyker oanmäld upp på en restaurang och testar det som finns på dagens meny. Vi kollar mysfaktorn på restaurang­en, vad som bjuds i salladsväg och hur dagens rätt ser ut och smakar.

Sammantage­t handlar det om mat, miljö och tillgängli­ghet som sedan vägs ihop i ett totalbetyg, där maten väger tyngst.

Det som kan vara värt att poängtera är att varje restaurang bedöms utifrån sina egna förutsättn­ingar och sammanhang. Betalar du 150 kronor för lunchen på en premiumres­taurang kan du kräva mer känsla för detaljerna än om du betalar hälften på det lokala gatuköket.

Sedan vi startade nyhetssajt­en i mars har vi märkt att du som Lerumbo är väldigt intressera­d av att läsa om olika restaurang­er som etableras eller försvinner. Vår guide ska inte ses som en ny Michelingu­ide utan en matresa som både inspirerar till att testa nya rätter och för restaurang­er att få en ögonblicks­bild av hur deras verksamhet och mat uppfattas av besökare. Ibland kanske det finns saker att skruva på. Andra gånger kanske det handlar mer om att vårda och förädla det man har.

Men den stora vinsten är att vi får sätta lunchen i fokus. För visst är det en av dagens höjdpunkte­r under arbetsdage­n!

Vår första lunchkoll hittar du på sidan 12 i den här tidningen.

Det som kan vara värt att poängtera är att varje restaurang bedöms utifrån sina egna förutsättn­ingar och sammanhang

 ?? ??
 ?? Chefredakt­ör ?? Jonas Rindefjell
Chefredakt­ör Jonas Rindefjell

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden