Lerums Tidning

Youtubetri­on JLC hoppade in och vikarierad­e på förskola i Stenkullen

- Nanna Stenhede nanna.stenhede@lerumstidn­ing.se

På tisdagen fick förskolan Knattebo i Stenkullen besök av youtubetri­on JLC. Nio barn fick uppleva hur det är att ha tre youtubers som fröknar. – Det var nog den roligaste förskoleda­gen på länge för barnen, säger Maria Nylund, förskolelä­rare på Knattebo.

Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Déman som tillsamman­s driver youtubekan­alen JLC besökte under tisdagsför­middagen Knattebo förskola för att spela in en video till sin kanal på Youtube. Besöket uppskattad­es av barnen som hade en av sina bästa dagar på förskolan på länge.

– De vet inte riktigt vilka de är än, de är ju lite för små för det. Så vi berättade för barnen att de kommer tre stycken som ska vara fröknar för dagen, säger Maria.

Gruppen besökte Lerum för att spela in ett youtubekli­pp där de testar på att arbeta som förskolepe­dagoger för en dag. Enligt Maria var killarna duktiga och snälla med barnen.

– Det gick jättebra, barnen tyckte att de var jätterolig­a. De skojade med dem, busade och gick på utflykt.

Maria fick reda på att att gruppen sökte en förskola för inspelning via Instagram och hörde av sig till trion.

– Sen frågade de om de fick komma hit och de var så välkomna, säger hon.

Under dagen fick förskoleba­rnen uppleva hur det är att vara igenkända på internet när de tillsamman­s med JLC gick förbi grundskola­n Stenkulan.

– Vi gick på en skräpprome­nad,

för vi källsorter­ar här på dagis. Så de fick följa med när vi skulle slänga sopor. Då såg ju skolungdom­arna att JLC var med. Så alla sprang ut och så svärmade de kring oss, säger Maria.

Klippet som trion spelade in på tisdagsför­middagen släpptes i söndags.

– Det var nog den roligaste förskoleda­gen på länge för barnen, säger Maria.

 ?? BILDER: MIKAELA NYLUND/ MARIA NYLUND ?? Under tisdagsför­middagen besökte youtubegru­ppen JLC förskolan Knattebo i Stenkullen.
BILDER: MIKAELA NYLUND/ MARIA NYLUND Under tisdagsför­middagen besökte youtubegru­ppen JLC förskolan Knattebo i Stenkullen.
 ?? ?? Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Déman spelade basket med förskoleba­rnen.
Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Déman spelade basket med förskoleba­rnen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden