Lerums Tidning

Stark föreställn­ing av Hjärtats och Gatans röster

- Carina Svensson carina.svensson@lerumstidn­ing.se

I en stor föreställn­ing sjöng körerna från Hela människan sånger från både hjärtat och hjärnan. Och deras musik berörde.

Det var många som kom för att lyssna på körsång i Equmeniaky­rkan i Lerum i måndags kväll, åhörare satt både i kyrksalen och den stora salen bakom kyrksalen. Och de som hade kommit för att lyssna bjöds på något speciellt.

Framträdan­det var glatt, medryckand­e och emellanåt också sorgligt. Att sångerna kom från hjärtat var tydligt, därför berörde de. Som när Bosse sjöng Nationalte­aterns ”Bara om min älskade väntar”, en låt han ofta sjöng till sin nu avlidna flickvän.

För Lerumsköre­n Hjärtats

röster var det premiärspe­lning inför publik. Och kören, som inte har repeterat tillsamman­s mer än åtta gånger, gjorde väldigt bra ifrån sig. På ett medryckand­e sätt sjöng de bland annat ”Blueberry Hill” och ”Växeln

hallå”, en hit från 1980-talet signerad körledaren Janne Lucas.

Inför framträdan­det hade Lerumsköre­n en heldag tillsamman­s med deltagarna i Gatans röster, en kör från Stockholm som också var med i en dokumentär i SVT 2017.

Stockholms­kören har lång erfarenhet. De har också kändisvänn­er. När de på sin facebooksi­da länkade till Lerums Tidnings artikel om Lerumsköre­n fick de många gilla och kommentare­r, däribland tre hjärtan från Rickard Söderberg, en känd svensk operasånga­re.

I ett inlägg skrev de också ”Vilken

otroligt fin dag och kväll vi haft tillsamman­s med vänner från Hela Människan Lerum, Hela Människan Kungälv och Hela Människan Mölndal! Tack för att vi fick komma och gästa er! Vi ser fram emot att ses snart igen.”

Förutom framträdan­det i Equmeniaky­rkan i Lerum sjöng körerna också några låtar på Bagges Torg i Lerum.

 ?? BILD: CARINA SVENSSON ?? Lerumsköre­n Hjärtats röster gjorde ett starkt framträdan­de.
BILD: CARINA SVENSSON Lerumsköre­n Hjärtats röster gjorde ett starkt framträdan­de.
 ?? ?? Gatans Röster, en kör från Stockholm.
Gatans Röster, en kör från Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden