Lerums Tidning

Polisen: Dödsfall i Floda var en olycka

Förra veckan hittades en man död i en bäck i Floda. Polisen kunde snabbt slå fast att mannen inte hade blivit mördad – nu konstatera­r de att det handlar om en tragisk olycka.

- Tobias Kjellberg tobias.kjellberg@lerumstidn­ing.se

Det var vid 14-tiden under fredagseft­ermiddagen förra veckan som en motionär hittade en livlös kropp av en man i en bäck i Floda.

– Han anträffas i anslutning till en kulvert under vägen, säger Greta Larsson, förundersö­kningsleda­re vid Alingsåspo­lisen.

Flera utryckning­sfordon larmades till platsen, bland annat polisens tekniker, räddningst­jänst och ambulans, som snabbt kunde konstatera att mannen var död.

LT:s reporter på plats berättar att det var oroligt runt platsen.

– Det var många boende som var på väg hem från jobbet som inte kunde komma hem på grund av polisens avspärrnin­gar. Många gick runt i området och pratade med varandra och var oroliga, säger Matilda Falk, LT:s reporter på plats.

Grannar berättade att

terrängen omkring bäcken är svårtillgä­nglig – det är inte en led för kanoter och det är inget vanligt vandringss­tälle, menade de.

Mannen var i 50-årsåldern och anhöriga har underrätta­ts om dödsfallet.

Senare under fredagen meddelade polisen att det inte fanns någon misstanke om brott – nu bekräftar dödsfallsu­tredare Greta Larsson att

det rör sig om en olycka.

– Tekniker kallades till platsen i samband med att dödsfallet uppdagas och deras preliminär­a bedömning är att det inte ligger brott bakom och det visar också de utrednings­åtgärder som har vidtagits, säger hon.

Vad grundar de detta på?

– På fynden och omständigh­eterna på platsen, svarar Greta Larsson.

Vilka fynd?

– Det kan jag inte gå in i närmare detalj på nu.

Polisen inväntar nu en rättsmedic­insk undersökni­ng för att kunna fastslå dödsorsake­n. Mannen hade bara varit död i högst några timmar när han hittades, berättar Greta Larsson.

– Max ett halvt dygn, säger Greta Larsson.

Hon vill inte spekulera närmre i händelsefö­rloppet före den rättsmedic­inska undersökni­ngen är färdig, berättar hon.

– Olycka är något som kan vara en följd av ett brott, så det är snarare att det rör sig om dödsfall utan misstanke om brott, men återigen: obduktione­n kvarstår. Och jag vill inte ha teorier i och med att obduktione­n inte är klar.

Greta Larsson berättar att det med säkerhe t inte rör sig om ett suicidfall.

Fanns det några vittnen?

– Nej, inga vittnen.

 ?? BILD: MATILDA FALK ?? Polisen spärrade av området, och många boende kunde inte ta sig hem.
BILD: MATILDA FALK Polisen spärrade av området, och många boende kunde inte ta sig hem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden