Lerums Tidning

Försvunna 15-åringen hittad död i Alingsås

- Matilda Falk matilda.falk@lerumstidn­ing.se

Den 15-åring som under förra veckan anmäldes försvunnen i Alingsås har hittats död. Polisen gick under söndagseft­ermiddagen ut med att pojkens kropp hittats i utkanten av centrala Alingsås. – Det är i det området som vi har arbetat i under dagen, sa Peter Sörstedt, polisens kommenderi­ngschef, till Alingsås Tidning.

Det har gått en vecka sedan pojken senast sågs till utanför sitt hem i Alingsås. Under tisdagen förra veckan anmäldes han försvunnen av sin familj och på torsdagen inledde polisen en särskild händelse med anledning av försvinnan­det.

Under den gångna veckan och helgen har polisen sökt intensivt efter pojken med hjälp av bland annat drönare, hundpatrul­ler, dykare från kustbevakn­ingen och räddningst­jänst. Sökinsatse­n har främst kretsat kring ett område längs med Säveån i utkanten av centrala Alingsås.

– Även nu efter att det blivit mörkt fortsätter polisen sitt sökande längs ån. Vi har sett polis med hund söka längs strandkant­en alldeles nyss, sa Katrin Niklasson, en av AT:s reportrar som befann sig på platsen på fredagskvä­llen.

Under helgen har polisen även spärrat av och sökt igenom en fastighet i Alingsås. Polisen ska även, enligt Alingsås Tidning, ha gjort vissa fynd. Vilka föremål det handlar om eller var dessa har hittats går man dock inte in på.

Efter en intensiv helg med sökinsatse­r på flera håll i Alingsås meddelande polisen att 15-åringen under söndagseft­ermiddagen hittats död. Det var i det avspärrade område vid Säveån pojkens kropp hittades.

Under söndagen meddelade även Alingsås tingsrätt att en av de personer som tidigare suttit anhållen misstänkt för människoro­v nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mord. Personen i fråga nekar till brott men medger att denne har träffat 15-åringen kvällen då han försvann.

Inlednings­vis satt flera personer anhållna misstänkta för människoro­v, dessa är nu försatta på fri fot.

 ?? BILD: FILIP LANDQVIST ?? Vid 15-tiden på söndagen höll kommenderi­ngschef Peter Sörstedt, tillsamman­s med åklagare Andreas Ekengren, en pressträff på polishuset i Alingsås.
BILD: FILIP LANDQVIST Vid 15-tiden på söndagen höll kommenderi­ngschef Peter Sörstedt, tillsamman­s med åklagare Andreas Ekengren, en pressträff på polishuset i Alingsås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden