Lerums Tidning

Lerumsbo vann 3,1 miljoner på Lotto

- Tobias Kjellberg tobias.kjellberg@lerumstidn­ing.se

Lerum:

En Lerumsbo i 70-årsåldern hade spelat Lotto på samma rader i 20 år. Under lördagen gav tålamodet utdelning, då mannen tog hem en vinst på hela 3,1 miljoner kronor. – Vi är riktigt nöjda och glada, säger mannen till Svenska spel.

Tre rader prickade sju rätt vid samma Lottodragn­ing – något som innebar en vinst på drygt 3,1 miljoner kronor för en man i 70-årsåldern från Lerum.

Svenska spel hade sökt mannen direkt, men han ville inte svara på ett okänt nummer.

– Det ringer så många käcka människor som ska sälja saker. Jag kände inte igen numret och jag skulle ändå inte köpa någonting den tiden på en lördagskvä­ll, säger mannen till Svenska spel när de får tag i varandra.

Polletten föll ner för honom senare samma kväll när han skulle rätta sina Lottorader på sin mobiltelef­on.

– Då blev jag svettig. Jag försökte vara cool och inte väcka grannarna när jag sa till min fru att ”titta så konstigt, det är samma siffror på spelkvitto­t som på skärmen”. Haha. Det blev lite svårt med sömnen den natten, säger mannen till Svenska spel.

Det är inte helt bestämt vad mannen ska göra med pengarna, men

han och frun funderar på ett nytt boende.

– Vi vill flytta närmare resten av familjen, för barnbarnen­s skull. Det är något vi funderat på länge. En sådan sak kräver att det finns medel för det. Nu har vi det. Vi får se, nu kanske det kan bli av, säger mannen.

Han hade spelat på samma rader i omkring 20 år, utan att de genererat

någon större vinst – förrän nu.

– Det är tur att man inte gett upp. Men det har varit otänkbart att göra sig av med dem. Jag kan dem både framlänges och baklänges vid det här laget, så skulle de någon gång slå in hade jag känt igen dem, säger mannen.

Det var i livsmedels­butiken Hemköp, i Solkatten i Lerum, som

mannen lämnade in spelet. Han har själv valt att vara anonym – inte ens Hemköpsper­sonalen vet vem mannen är.

– Men jag önskar att jag visste, för då hade jag bjudit honom på en rejäl tårta, säger Fredrik Lindqvist, butikens handlare, till LT.

Butikens spelansvar­iga, Birgitta Borstrand, har jobbat med spel i

Solkatten i över 30 år och har varit med om flera stora vinster tidigare. Men det var längesen det small till så här stort.

– Det är jättekul. Det blir ett litet jippo och ståhej i butiken. Vi har fått godis och annat smått och gott och ska hänga upp serpentine­r och grejer, säger Birgitta Borstrand.

Redan nu syns en stor skylt med budskapet att någon har vunnit 3,1 miljoner kronor, samma sak syns på tv-skärmarna i butiken.

– Hoppas att vi är inne i ett stim och att det blir fler vinster. Många kunder blir glada och undrar vem det är, säger Birgitta Borstrand.

Svenska spel meddelar att vinnaren vill hålla en låg profil och medverkar därför inte i LT:s artikel med namn och bild. Enligt Fredrik Lindqvist har Lerum inte haft en så här stor Lottovinst på flera år.

– Det är den överlägset största vinsten vi har haft här sedan vi blev Hemköp, säger han och fortsätter:

– Det är extremt kul att ha en sådan här stor vinst i Lerum och jättekul att ha en sådan kund som går runt här i butiken, och vi vet inte ens vem det är!

Birgitta Borstrand tillägger och skrattar:

– Han går väl runt här och myser med sitt guld i fickan!

 ?? BILD: TOBIAS KJELLBERG ?? Birgitta Borstand, spelansvar­ig, och Fredrik Lindqvist, handlare på Hemköp: ”Största Lottovinst­en vi haft”, säger Fredrik Lindqvist.
BILD: TOBIAS KJELLBERG Birgitta Borstand, spelansvar­ig, och Fredrik Lindqvist, handlare på Hemköp: ”Största Lottovinst­en vi haft”, säger Fredrik Lindqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden