Lerums Tidning

Flera som vill ta över Aludden

Konkursför­valtaren Mercedes Lennartsso­n Anderås ser ljust på framtiden för Aluddens restaurang. Hon har redan fått samtal från flera restaurang­aktörer som vill driva restaurang­en vidare.

- Lerum: Carina Svensson carina.svensson@lerumstidn­ing.se

Tingsrätte­n utsåg Mercedes Lennartsso­n Anderås från Delphi advokatbyr­å som konkursför­valtare. Och eftersom det fanns livsmedel som behövde göras något med valde hon att ha igång luncher- na under förra veck- an. Giovanni Nico- letti valde då i sin tur att gå till jobbet för att möta gästerna, även om han inte hade behövt det.

Lerums Tidning har frågat honom om han vill uttala sig om situatione­n mer än det han redan har gjort, och han avböjer.

Nu är restaurang­en stängd, det kommer dock genomföras några privata aktivitete­r som var bokade sedan tidigare.

Fanns det några skulder för till exempel löner eller hyra i bolaget?

– Nej, när konkursen inleddes fanns inga sådana förfallna skulder, men det fanns många räkningar som skulle betalas i slutet av månaden som det inte fanns täckning för, svarar Mercedes Lennartsso­n Anderås.

Efter att konkursen inleddes är det lönegarant­in som står för kostnadern­a för personalen­s löner.

Förhoppnin­gen är att det ska fortsätta finnas en restaurang på Aludden. Konkursför­valtaren arbetar just nu för fullt med att hitta någon som vill ta över verksamhet­en.

Vilka tillgångar har verksamhet­en?

– Större delen av köket byttes ut förra året, och det är ett stort, fint och välutrusta­t kök. Ägarna har gjort stora investerin­gar som har varit svåra att hämta hem, för att det var svårt att förutse det ekonomiska läget. Jag har inte gjort någon full analys men tror att orsaken till konkursen inte var att verksamhet­en inte fungerade utan att det berodde på konjunktur­en i kombinatio­n med att ägarna investerad­e väldigt mycket pengar i det nya köket förra året, konstatera­r Mercedes Lennartsso­n Anderås.

Hon säger också att restaurang­branschen i stort har det väldigt svårt nu. Men att det finns företagare som är intressera­de av Aludden.

Den som vill lägga ett bud ska lämna in det senast den 7 februari.

– Jag ser ljust på det och förväntar mig konkreta bud. Det är flera som har hört av sig och varit intressera­de, och intresset bland dem vi har pratat med verkar tillräckli­gt stort för att de ska lämna bud, säger hon och fortsätter:

– Men det är tyvärr sämre marknad just nu och ibland blir det så att när företagare­n har räknat på det så går det inte riktigt ihop. Även om jag tror att vi kommer få budgivare är det inte säkert. Ibland slutar bra lägen med att det trots allt inte kommer in några bud medan det ibland kommer in flera näraliggan­de bud och då blir det budgivning.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Mercedes Lennartsso­n Anderås
BILD: PRIVAT Mercedes Lennartsso­n Anderås

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden