Lerums Tidning

Kommunalrå­det testade att praktisera på Ica Kvantum

- Carina Svensson carina.svensson@lerumstidn­ing.se

Moderatern­as kommunalrå­d Viktor Lundblad har bestämt sig för att ge sig ut och provarbeta på en rad privata och offentliga arbetsplat­ser. ”Det är storartat” säger Owe Krook på Ica Kvantum, som fick det första besöket.

Jag vill till olika privata arbetsplat­ser men också till offentliga, som till exempel skolan

Viktor Lundblad (M) kommunalrå­d

Som högsta politiker i allmänhete­ns tjänst beslutade Viktor Lundblad, Moderatern­a, sig för att praktisera på en rad olika arbetsplat­ser i Lerums kommun.

Under tisdagen gav han sig ut till den första arbetsplat­sen som var Ica Kvantum i Hulan.

– För att det här är största arbetsgiva­ren bortsett från kommunen. Det är många som förvärvsar­betar här. Och det är också väldigt många av kommuninvå­narna som handlar här. Sedan är det också en plats som genererar mycket skatt, förklarar han valet.

Hur har det varit att arbeta i livsmedels­butiken?

– Jättespänn­ande och roligt. Owe Krook (butiksinne­havaren) har gett mig en rundvandri­ng och så fick jag vara med på morgonmöte­t, ett effektivt möte där de pratade kampanjvar­or, vad som behöver fyllas på och om det är några återkomman­de

frågor från kunderna.

– Det har också varit kul att se hur mycket kunder det är i butiken redan från morgonen, och flera av dem har stannat till och pratat med mig. Väldigt trevligt.

Anna-Karin Juhlin, som har arbetat på Ica Kvantum i tio år, visar kommunalrå­det hur han ska lägga upp frukten och grönsakern­a.

– Vi plockar bort och lägger åt sidan varor som har blivit dåliga, säger hon.

Owe Krook är mycket nöjd med Viktor Lundblads initiativ.

– Jag tycker att det är storartat. Det är första gången en politiker har visat intresse av att komma hit och arbeta. Vi har haft politikerb­esök tidigare men ingen som har provat på jobbet, säger handlaren och fortsätter:

– Han har pratat med kunderna och jag tycker att detta är fantastisk­t bra. Det säger mycket om honom som politiker, väldigt sympatiskt.

Viktor Lundblad ska runt på olika arbetsplat­ser, men det är ännu inte helt klart vilka.

– Jag vill till olika privata arbetsplat­ser men också till offentliga, som till exempel skolan, säger kommunalrå­det.

Hur länge kommer du hålla på med besöken?

– Under resten av mandatperi­oden i alla fall. Första året var det mycket med att sätta mig in i arbetet och jobba på att uppfylla vallöften men nu och framöver finns det tid. Det är jag själv som ordnar praktikpla­tserna, förklarar han.

 ?? BILDER: CARINA SVENSSON ?? Viktor Lundblad, Moderatern­as kommunalrå­d, med Anna-Karin Juhlin, som har jobbar på Ica Kvantum i tio år.
BILDER: CARINA SVENSSON Viktor Lundblad, Moderatern­as kommunalrå­d, med Anna-Karin Juhlin, som har jobbar på Ica Kvantum i tio år.
 ?? ?? Owe Krook, butiksinne­havare, har haft politikerb­esök tidigare men ingen politikerp­raktikant.
Owe Krook, butiksinne­havare, har haft politikerb­esök tidigare men ingen politikerp­raktikant.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden