Lerums Tidning

Lerums BK förlorade i play off men får ändå kvala vidare

I bäst av tre matcher fick LBK se sig besegrade av Virserums SGF. Men efter ett plötsligt avhopp får Lerumsklub­ben ändå chansen att nå division två i den sista och avgörande kvalserien. – Det var självklart att tacka ja till platsen, säger tränaren Daniel

- Marcus Erlingfors redaktione­n@lerumstidn­ing.se

På söndagen för drygt en vecka sedan förlorade Lerums BK den tredje och avgörande matchen i play off till kvalserien mot Virserums SGF.

– Det var fruktansvä­rt. Jag tyckte att vi var bättre än dem i tre matcher. Ändå lyckades vi inte ta oss vidare, så det var jättejobbi­gt, säger LBK-tränaren Daniel Bengtsson.

Därmed var säsongen över. En tung känsla sköljde över Bengtsson både på söndagen och måndagen, och på tisdagen samlades laget för en avslutning.

Det var då de började få informatio­n om att Stenungsun­d dragit sig ur kvalserien på grund av ekonomiska utmaningar, berättar Bengtsson.

– Då började alla spekulera och ingen visste egentligen någonting. Sedan började det ringas massa telefonsam­tal.

På onsdagsmor­gonen fick de sedan frågan om de ville ta Stenungsun­ds plats i kvalserien.

– Då hade vi hunnit förbereda oss lite mentalt. Det är den här erfarenhet­en vi söker med det här laget. Den är ovärderlig, så det var självklart att tacka ja, säger Bengtsson.

Efter tvära kast var det således dags för bortamöte med Motala i söndags i den första av kvalserien­s sex omgångar. Men där blev det förlust med 3-9.

– Det är exakt det vi vill få uppleva. För jag tycker egentligen inte att vi är sämre än Motala. Första tio minuterna är vi precis lika bra som dem. Sedan har de en sekvens på fem minuter där vi blir jättestraf­fade för att vi går bort oss i markeringa­r

och gör de misstag man inte får göra i ett kval. Då gick de upp till ledning med 4-0 efter första perioden.

Efter en stark andra period, där gästande LBK endast var ett stolpskott från att göra 3-4, rann dock siffrorna i väg i den tredje perioden.

– De sista målen har egentligen ingen betydelse i min bok. Vi gav det en chans i andra perioden och

spelade bra i 40 minuter, men vi måste prestera över 60 minuter. Då kan vi slå varenda lag i denna kvalserien, säger Bengtsson.

För att nå division två måste LBK vinna kvalserien där även Sörhaga/ Alingsås och Ulricehamn ingår.

– Chanserna finns, men det är jättetufft, säger Bengtsson.

För att nå dit tror han på att dela upp resterande matcher i små delmål.

– Vi har precis lika stor chans som motståndar­na att vinna, men vi får ta ett byte i taget och alla måste ligga på personbäst­a hela tiden.

Närmast väntar Sörhaga/Alingsås hemma i Lerum på onsdagen. Ett derbymöte som Bengtsson jämför med Sverige-Finland.

– Alingsås började också med förlust, så det blir en jättevikti­g match för båda lagen. Förlorar man den är det tufft, men vi har alla förutsättn­ingar för att slå Alingsås. Vår bästa hockey är riktigt bra, det gäller bara att hålla ihop det och orka i 60 minuter.

 ?? BILD: STEFAN LILJEVALD ?? Lerums BK får en sista chans att ta steget upp till division två.
BILD: STEFAN LILJEVALD Lerums BK får en sista chans att ta steget upp till division två.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden