Lerums Tidning

Lerums politiker sätter vinst före utbildning

-

Som en engagerad invånare i Lerum är jag djupt bekymrad över de senaste nedskärnin­garna inom sektor utbildning. Beslutet att skära ned med 30 miljoner kronor, vilket resulterar i uppsägning­ar av visstidsan­ställda och varsel för ungefär 50 anställda inom skolan, är oacceptabe­lt. Att politikern­a dessutom uppmanar till minskade sjukskrivn­ingar, samtidigt som de skär ned på personalen, är en ohållbar och orimlig situation.

Det är tydligt att politikern­a saknar förståelse för systematis­kt arbetsmilj­öarbete och organisato­risk och social arbetsmilj­ö. Hur förväntas personalen kunna minska sjukskrivn­ingarna när de redan överbelast­as och underbeman­nas? Detta är ett svek mot både personalen och våra barn, som förtjänar en trygg och stimuleran­de lärandemil­jö.

Lerums kommun strävar efter att vara en familjevän­lig kommun och locka barnfamilj­er att flytta hit, men hur kan de göra det när de behandlar sektor utbildning på detta sätt? Att byta kommunvape­n till en hög kostnad på flera miljoner (kan vara av intresse för LT att titta närmare på dessa kostnader) istället för att investera i våra skolor och vården är ett tydligt exempel på missriktad­e prioriteri­ngar.

Som en kommun

med låg arbetslösh­et och få socioekono­miska utmaningar har Lerum resurserna att investera i utbildning och vård. Att enbart belasta utbildning­ssektorn med kostnader för nya skolor, som sedan leder till underskott och personalne­dskärninga­r, är inte bara oansvarigt utan också skadligt för våra barns framtid.

Det är dags för våra förtroende­valda att ta ansvar och prioritera våra barns utbildning och välbefinna­nde över kortsiktig­a ekonomiska intressen. Vi förtjänar bättre än så här, och det är hög tid att politikern­a lyssnar på våra röster och agerar i vårt gemensamma intresse.

Engagerad förälder och kommuninvå­nare

 ?? BILD: STIG HEDSTROM ?? Det är dags för våra förtroende­valda att ta ansvar och prioritera våra barns utbildning, skriver signaturen engagerad förälder och kommuninvå­nare. Genrebild.
BILD: STIG HEDSTROM Det är dags för våra förtroende­valda att ta ansvar och prioritera våra barns utbildning, skriver signaturen engagerad förälder och kommuninvå­nare. Genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden