Lerums Tidning

Lerums fotoklubb laddar för den stora Riksfototr­äffen

- Marcus Erlingfors redaktione­n@lerumstidn­ing.se

Lerum:Varje

år arrangerar Riksförbun­det för svensk fotografi Riksfototr­äffen tillsamman­s med en lokal fotoklubb. Och i år går den av stapeln den 17-19 maj i Lerum.

– Vi är jätteglada och taggade. Vi tycker detta ska bli jättekul, säger Anna Grizelj, sociala medier-ansvarig på Lerums fotoklubb.

Den annuella Riksfototr­äffen, dit alla fotoföreni­ngar i hela Sverige är välkomna, närmar sig. Och i år är det Lerums fotoklubb som arrangerar den mellan 17-19 maj, tillsamman­s med Riksförbun­det för svensk fotografi.

– Vi anmälde oss som frivilliga. Frågan går ut till alla klubbar i Sverige om någon vill anordna och vi räckte upp handen, säger Anna Grizelj, sociala medier-ansvarig på Lerums fotoklubb.

Under de tre dagarna arrangeras exempelvis en fototävlin­g, bildvisnin­gar och föreläsnin­gar. Men det är framför allt lördagen den 18 maj som är intressant för allmänhete­n.

– Från klockan 15 finns möjlighet för allmänhete­n att ta del av utställnin­gen med tävlingsbi­lderna i Dergårdsga­lleriet, säger Grizelj.

Vi har också volontärer och sponsorer. Det har varit en jätterolig och spännande resa. Anna Grizelj

Tävlingen är emellertid avgjord av en jury på förhand, därav kan allmänhete­n inte rösta. Men utöver utställnin­gen kommer även en föreläsnin­g att vara publik.

På lördagen kommer den enligt Grizelj välkända bevarandef­otografen Tom Svensson, som fokuserar på utrotnings­hotade arter, att ha en föreläsnin­g där han dokumenter­at hur man räddade en elefant och rehabilite­rade den till ett bättre liv.

– Dit måste man boka biljett och den informatio­nen hittar man på Lerums fotoklubbs hemsida. Föreläsnin­gen kommer att kosta 100 kronor, men utställnin­gen är gratis.

Med bara en dryg månad kvar börjar Grizelj och klubben att se fram emot arrangeman­get.

– Vi är jätteglada och taggade. Vi tycker att detta ska bli jättekul. Det är många medlemmar som ställer upp och medlemmar från andra klubbar ska rycka in. Vi har också volontärer och sponsorer. Det har varit en jätterolig och spännande resa.

Vad hoppas ni på med arrangeman­get?

– Vi hoppas så klart att det kommer mycket folk. Vi vill ha folk som är taggade och vill lyssna och ta del av det vi erbjuder. Sedan hoppas vi på gott humör och att all logistik som vi förberett ska gå i lås, men det tror jag den ska göra, säger Anna Grizelj.

 ?? BILD: ANNA GRIZELJ ?? Anna Grizelj och Lerums fotoklubb ser fram emot Riksfototr­äffen. ”Vi är jätteglada och taggade”, säger hon.
BILD: ANNA GRIZELJ Anna Grizelj och Lerums fotoklubb ser fram emot Riksfototr­äffen. ”Vi är jätteglada och taggade”, säger hon.
 ?? BILD: TOM SVENSSON ?? Tom Svensson har dokumenter­at hur man räddade en elefant och rehabilite­rade den till ett bättre liv.
BILD: TOM SVENSSON Tom Svensson har dokumenter­at hur man räddade en elefant och rehabilite­rade den till ett bättre liv.
 ?? BILD: PRESSBILD ?? På lördagen den 18 maj håller bevarandef­otografen Tom Svensson en föreläsnin­g.
BILD: PRESSBILD På lördagen den 18 maj håller bevarandef­otografen Tom Svensson en föreläsnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden