Lerums Tidning

Förebyggan­de åtgärder är lösningen

- Fredrik Ängdervik MP Lerum

till ”MP klappar de som förstör medhårs”.

Det blir konstigt när kommunstyr­elsens ordförande inte kan läsa innantill, eller ännu värre avsiktligt ljuger. Det är nog det senare alternativ­et som är mest troligt eftersom han ofta använder sig av raljerande ”skådespel” snarare än att bemöta fakta.

Det finns inget som säger att Miljöparti­et klappar några som avsiktligt förstör medhårs, det är en illusion i en enskild moderats huvud. Som jag skrivit otaliga gånger tidigare, vi tror på forskning, och allt pekar på att tidiga FÖREBYGGAN­DE åtgärder är lösningen, inte ökad repression. Att Miljöparti­et röstat nej till vettlösa skolskrytb­yggen har även det bemöts otaliga gånger. Återigen, vi tror mer på en högre personaltä­thet än stora byggnader, redan idag står det tomma nybyggda lokaler, det kostar skattepeng­ar.

Det stämmer att

Moderatern­as så kallade historiska satsning på skolan var större än Miljöparti­ets, men det är ju på grund av den helt olika politik vi driver. Moderatern­a behöver en saftig budget för att ha råd med lokaler, Miljöparti­et satsar på pedagogik. Miljöparti­ets budget har hela tiden kommunicer­ats som en viljeinrik­tning baserad på förvaltnin­gens budget, rent praktiskt så har det aldrig funnits en möjlighet för att få en majoritet för vår budget, därmed har vi valt att lita på förvaltnin­gens expertis och kryddat med politiska viljeinrik­tningar, exempelvis fri kollektivt­rafik för våra ungdomar. Inget konstigt med det, så görs det ofta av mindre partier. Mer konstigt är varför kommunstyr­elsens ordförande hellre pratar om Miljöparti­ets budget än sin egna, återigen ”skådespel”.

Det rationella är

att erkänna sina misstag, skapa en bred politisk förankring och presentera en vårbudget där kommunen går back 2024, men behåller våra pedagoger. Miljöparti­et hjälper gärna till med en sådan lösning. Vi har en relativt låg skattesats och hög medelinkom­st i Lerum, om vi vill så kan vi rädda skolan och ta hand om våra barns framtid. Men det krävs en mognad som kommunstyr­elsens ordförande saknar.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Fredrik Ängdervik (MP).
BILD: PRIVAT Fredrik Ängdervik (MP).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden