Lerums Tidning

Kvinna åtalas för inbrott på Torpskolan – stal verktyg

En kvinna i 35-årsåldern från Lerums kommun åtalas för att ha stulit verktyg till värde på 60 000 kronor. Förklaring­en: ”Jag var pressad för jag hade inte fått mer än 240 kronor från socialtjän­sten.”

- Carina Svensson carina.svensson@lerumstidn­ing.se

Nyligen lämnade åklagaren in ett åtal mot en kvinna från Lerums kommun till Alingsås tingsrätt.

Kvinnan åtalas för stöld. Hon ska, enligt åklagaren, ha gjort inbrott på byggarbets­platsen vid Torpskolan i Lerum och stulit verktyg värda 63 663 kronor.

Det var vid tvåtiden en natt i mars i år som polis och väktare larmades till skolan efter ett inbrott i ett förråd och det konstatera­des att verktyg saknades.

– Det är en byggarbets­plats där och det upptäcktes att en dörr till gympasalen var uppbruten och där inne i ett förråd saknas det verktyg, sa Thomas Fuxborg, presstales­person vid polisen i region Väst, till Lerums Tidning vid tillfället.

Polisen sökte i närområdet och hittade kvinnan, som nu har åtalats. Förutom stöldgodse­t hade hon en bultsax på sig vid tillfället. Bultsaxen beslagtogs, och åklagaren yrkar nu på att verktyget ska förverkas, och att hon alltså inte ska få tillbaka det.

Kvinnan förklarar i förhör varför hon hade de stulna verktygen:

– Vattenpala­tset ligger precis vid den här skolan. Det var en sandlåda för grus och sånt vid kanten av Vattenpala­tset. Där låg det massa saker. Jag tog en del av de sakerna som låg där. Tog det jag kunde bära. Gick till bilen. Det hade gått ett par timmar och jag var kall. Jag kände på bilen och den var upplåst. Jag hade inga nycklar och det var varmare i bilen än ute så jag satte mig i den. Jag tog med en del av de grejer jag hittade till bilen.

Hon förklarar att hon satt i bilen i ungefär en halvtimme innan polisen kom.

– Jag vet inte vad jag hade tänkt göra med de sakerna, det var inte planerat med att ta de saker som låg där i sandlådan. Det var precis vid skolan som det låg. Jag fattade att sakerna kom från skolan. Jag var pressad för jag hade inte fått mer än 240 kronor från socialtjän­sten.

När polisen frågade

om hon erkände eller förnekar stöld genom inbrott svarade hon:

– Förnekar. Någon hade varit så snäll och samlat in grejer åt mig. Jag gick inte in. Jag hade inte tänkt lämna sakerna jag hittade i sandlådan till polisen.

Hon berättar att hon hoppades att sakerna skulle kunna blidka personer som kom hem till henne och ville ha pengar.

– Jag var extremt stressad och fattade fel beslut

Jag var pressad för jag hade inte fått mer än 240 kronor från socialtjän­sten

Den åtalade kvinnan

 ?? BILD: POLISEN ?? Verktyg som stals, bilden kommer från förundersö­kningsprot­okollet.
BILD: POLISEN Verktyg som stals, bilden kommer från förundersö­kningsprot­okollet.
 ?? BILD: POLISEN ?? Den uppbrutna dörren, bilden kommer från förundersö­kningsprot­okollet.
BILD: POLISEN Den uppbrutna dörren, bilden kommer från förundersö­kningsprot­okollet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden