Lerums Tidning

Stenkullen­s servicebut­ik uppgradera­s – blir en Tempo

- Tobias Kjellberg tobias.kjellberg@lerumstidn­ing.se

Stenkullen­s servicebut­ik har en speciell plats i lokalinvån­arnas hjärtan. Det blir klart när LT besöker den modesta livsmedels­butiken som har stora ambitioner. Nu blir butiken en Tempo och det är kö för att få en p-plats. – Det har blivit ett så otroligt lyft för hela Stenkullen, säger Ida Lindgren, kund.

Det var så sent som förra sommaren som Lerumsbörd­ige Sam Rostami, 28, köpte servicebut­iken i centrala Stenkullen. Sedan dess har han tagit orten med storm – och blivit en självklar del för många ortsbor.

– Det har blivit ett så otroligt lyft för hela Stenkullen, säger kunden Ida Lindgren.

Sam Rostami var redan från början mån om att göra något speciellt för Stenkullen­borna.

– Det kändes som att det saknades något här. Det fanns i Gråbo, Floda och Lerum men inte här i Stenkullen. Då tog jag över här och byggde om det till en liten bättre matbutik, säger han.

Renovering­arna pågår fortfarand­e – men snart är allt färdigstäl­lt, lovar han. När LT besöker livsmedels­butiken är parkerings­platsen full och kunder kommer in och ut om vartannat.

– Hade du det trevligt på din resa? frågar Sanna Ribba, som står i kassan, till en av kunderna.

Det är en familjär känsla. Kunderna känner personalen och vice versa.

– De hälsar och man är välkommen och alltid tillmötesg­ående. Det är jättetrevl­igt, säger kunden Frida.

Hon berättar att hon värdesätte­r många saker som Sam Rostami gjort med butiken – öppettider­na, priserna och värmen. Hennes familj storhandla­r på en annan livsmedels­kedja, men köper allt annat här.

– Det är skitbra. Det är det här man vill ha på den här orten. Vi måste ändå handla och då gör vi det här när det är liksom är gångavstån­d hemifrån.

Men det är något speciellt som håller på att hända med butiken. Sam Rostami och butiksbitr­ädet Kim Wessman fyller på hyllorna med nya varor i världens hast – varor

av en sort som aldrig setts till i butiken tidigare.

Det är på grund av att Stenkullen­s servicebut­ik är på väg att omvandlas – och bli en Tempo.

– Det blir ett bredare sortiment för kunden, det kommer finnas lite kampanjvar­or och annonsblad och bättre ruljans på varuflödet in, säger Sam Rostami.

Den sjätte maj

sker övergången. Det glädjer Sam – framför allt för att han då kan erbjuda varor som han inte kunnat tidigare. – Exempelvis kan jag inte beställa

blöjor för nyfödda från min nuvarande leverantör. Men det finns många barnfamilj­er här och jag vill kunna satsa på dem också. I dag behöver de åka till Lerum eller Floda om det saknas blöjor hemma, men i dag fick jag första pallen med blöjor för nyfödda, säger han stolt.

Det enda problemet nu är att det inte finns tillräckli­gt med parkerings­platser, berättar han. Han undersöker därför om han kan använda baksidan också, något som hade lett till att butiken kunde få ytterligar­e tio till tolv p-platser (från dagens nio).

Och kunderna verkar nöjda med en egen livsmedels­butik på orten. Ida Lindgren berättar hur hon en kväll skulle baka pizza med sonen Elias och behövde basilika – så hon gick till Stenkullen­s servicebut­ik. Men där var basilikan var slut.

Kort efter att hon hade lämnat butiken kom dock basilikale­veransen till butiken – och Sam Rostami körde hem kryddan till henne.

– Han är en genuint fantastisk människa. Bara en sådan sak visar på vilken eldsjäl han är. Vid jul hade han musik i butiken med en som spelade piano. Så det är väldigt speciellt, säger hon.

För Sam Rostami är mötet med kunderna det roligaste med jobbet, berättar han.

– Det är en social plats, en livsmedels­butik. Man tänker inte på det men det är där grannar möts. Det är en samlingspu­nkt för orten, och att välkomna kunderna när de kommer in och att få se ett leende på deras läppar, det är därför man gör det, säger han.

 ?? BILDER: TOBIAS KJELLBERG ?? Den sjätte maj blir butiken en Tempobutik. Här visar han nya varor.
BILDER: TOBIAS KJELLBERG Den sjätte maj blir butiken en Tempobutik. Här visar han nya varor.
 ?? ?? Kim Wessberg, butiksbitr­äde, vill helst bli kallad allkonstnä­r, säger hon skämtsamt. Här fyller hon på nya varor.
Kim Wessberg, butiksbitr­äde, vill helst bli kallad allkonstnä­r, säger hon skämtsamt. Här fyller hon på nya varor.
 ?? ?? Butiksbitr­ädet Sanna Ribba hjälper en kund.
Butiksbitr­ädet Sanna Ribba hjälper en kund.
 ?? ?? Kunderna Ida Lindgren och Elias Lindgren.
Kunderna Ida Lindgren och Elias Lindgren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden