Lerums Tidning

Låt vår skolvärd Darko stanna kvar på Rydsbergss­kolan

- Mvh, Rydsbergss­kolan 7A

Som elever på Rydsbergss­kolan tycker vi att det inte kommer bli det samma utan Darko, det är han som håller ihop skolan. Det är han som man går till om något inte stämmer eller om man vill få ett leende på läpparna. Det är han som tar hand om cafét och får det fungera, om han slutar kommer det att bli fullkomlig­t kaos. Cafét kommer få stänga och biljardbol­lar kommer gömmas så man inte kan spela och det samma med pingis.

Skolan är gjord för oss elever och våra behov, att avskeda Darko är ett stort misstag. Efter en jobbig lektion så kan man gå ner till Darko och spela biljard eller fotbollssp­el, då blir man glad och får ny energi till nästa lektion. Våra lärare vill att vi ska vara pigga och glada, men hur ska vi vara det om vi bara sitter på en bänk hela rasten men med Darko så vill han alltid spela biljard eller fotbollssp­el. Varför ta bort ett helt funkande koncept, det är väldigt ologiskt! Han är både vår vän men såklart så har han respekt, folk lyssnar på honom. Om han säger till så lyssnar man men så är han också världens snällaste människa som bara vill väl.

Skolan säger även att de vill elevernas bästa, men när vi säger vad vi tycker lyssnar de inte ens på oss. Det måste finnas något annat sätt att spara pengar på

än att avskeda vår glädjespri­dare här på skolan. Vi förstår att pengar är viktiga, men Darko är också viktig för oss. Om man väljer att jobba på skola så ska man göra det för man vill elevernas bästa, att man vill att eleverna ska må bra. Och detta är långt borta från vad vi elever behöver för att må bra.

Utan Darko kommer

inte skolan vara detsamma, inget kommer att vara detsamma. Detta beslut ni tagit är verkligen en förlust för skolans gemenskap. Några dagar då Darko inte varit på

skolan, var skolan helt kaos. Det märktes på alla att de var oroliga.

För många är

Darko anledninge­n till att man går till skolan, utan Darko så kommer det inte bli samma goa energi över skolan. Vad ska man göra på rasterna när hela cafét rasar ihop utan Darko? Dagarna kommer bli ännu längre än vad de redan är och vi kommer att tröttna snabbare. Men han gör oss inte bara glada utan han är så snäll så han kan ge ut toast om det är dålig mat i skolan så att man orkar eller en godisbit om man vinner

på biljard eller fotbollssp­el.

Såvitt jag vet så gillar alla lärare Darko och vill gärna ha honom kvar, han hjälper till och är så snäll att det inte finns något annat än att man vill ha kvar honom.

Jag förstår att det inte finns tillräckli­gt med pengar men varför ta bort en sådan viktig person för oss elever på skolan. Det är ett själviskt val av er att ta bort en person som kanske inte gynnar er men väldigt mycket för oss elever. Det enda vi vill begära är att vi får ha kvar Darko.

 ?? ARKIVBILD: TOBIAS KJELLBERG ?? Det måste finnas något annat sätt att spara pengar på än att avskeda vår glädjespri­dare här på skolan, skriver elever från klass 7A på Rydsbergss­kolan.
ARKIVBILD: TOBIAS KJELLBERG Det måste finnas något annat sätt att spara pengar på än att avskeda vår glädjespri­dare här på skolan, skriver elever från klass 7A på Rydsbergss­kolan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden