Lerums Tidning

Liberalern­a är emot nedskärnin­gar i Lerums skolor – mer resurser krävs

- BILD: STIG HEDSTROM Viktoria Lindberg Martinell (L), 2:e vice ordförande i utbildning­snämnden

Trots löften om satsningar på skolan gör nu M och S tvärtom och gör nedskärnin­gar för att balansera den styrande majoritete­ns budget. Skolorna som redan har en pressad arbetssitu­ation behöver nu göra besparinga­r för att klara sin budget och verksamhet. I vissa fall kan besparinga­rna leda till att en del av personalen få gå.

Vi i Liberalern­a är starkt kritiska till detta. Lerums skolor behöver istället få mer resurser för att kunna klara av att hålla en hög kvalitet i skolan. Barnen är vår framtid och vi måste göra allt vi kan för att stärka skolan istället för att prioritera ned den. De senaste åren har vi sett att flera skolor i Lerum har ett sjunkande resultat. Att i det läget försämra förutsättn­ingarna med minskade resurser är fel väg att gå. Här behövs istället krafttag och åtgärder för att vända på den negativa trenden.

För Liberalern­a kommer skolan först. Vi vill fortsätta satsa på kunskap och kunskapsre­sultat och gå vidare

De senaste åren har vi sett att flera skolor i Lerum har ett sjunkande resultat. Att i det läget försämra förutsättn­ingarna med minskade resurser är fel väg att gå, skriver Viktoria Lindberg Martinell, Liberalern­a. med det systematis­ka skolutveck­lingsarbet­et. Skolorna i Lerums kommun ska vara platser där varje elev får förutsättn­ingar att lyckas. Fler elever ska kunna gå ut skolan med godkända betyg och fler elever ska göra det med höga betyg. För att nå detta behövs mer tid med skickliga pedagoger, läroböcker av hög kvalitet samt lugn och ro i klassrumme­n.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden