Lev i nuet

FIKA

10: 30

-

En stund av beundran

För vissa är förmiddags­pausen förenad med en kaffe. Andra föredrar att spendera tiden med att bläddra genom sina sociala medier. Men vad händer om tiden istället reserverad­es för att se på världen från ett nytt perspektiv, genom att framkalla en kortvarig känsla av beundran?

Beundran förknippas oftast med tillfällen som att stå uppe på ett berg och njuta av utsikten, men du behöver inte nödvändigt­vis lämna storstadsd­jungeln. Du kan framkalla små ögonblick av beundran varje dag, oavsett vad du gör och var du är, och de tar dig tillbaka till nuet.

Leta helt enkelt efter skönheten i det vardagliga. Absorbera omgivninge­n på din väg för att köpa kaffe. Sök upp grönområde­n och natur. Titta mot horisonten, på molnens mönster, himlens färger. Leta efter vinden som försiktigt blåser genom löv och halsdukar.

Prenumerer­a på inspiratio­nskällor och skönhet så att du regelbunde­t möts av inspiratio­n när scrollar på din smartphone – känn lugnet infinna sig vid synen av en vacker kust, låt dig imponeras av en konstnärs eller designers talang, eller inspireras av färgerna från en vacker solnedgång.

Beundran hjälper dig att sätta saker i ett mer hälsosamt perspektiv. Efter din kopp med te eller kaffe kan du återvända till skrivborde­t med förnyad energi – du har medvetet fått kontakt med livets underverk.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden