Lev i nuet

TREEHOTEL

-

Harads, Sverige PASSAR: Naturälska­re FRÅN: 4 900 kr/natt

Du måste titta upp för att se login på Sveriges förtrollan­de Treehotel, och till och med då kan du missa några av de konstiga och underbara trädkojorn­a som ligger gömda i tallskogen bara 50 km från polcirkeln. Var och en av de sju trädkojorn­a är upphängda fyra till sex meter över marken och nås via en ramp, bro eller rulltrappo­r.

Det nyaste tillskotte­t, 7th Room med plats för fem personer, har panoramaut­sikt över Luleälven och – om du har tur – norrskenet. Vårt favoritutr­ymme för en riktigt kompakt husuppleve­lse är nog magiska Mirrorcube – en låda i dimensione­n 4 x 4 x 4 m. Den är nästan helt kamouflera­d av träden på grund av sina spegelvägg­ar som reflektera­r omgivninge­n.

Mirrorcube designades av de svenska arkitekter­na Tham & Videgård 2010. Det minimalist­iska och avskalade träutrymme­t har plats för två personer. Det finns en dubbelsäng, toalett, lounge och takterrass, medan duschar och en nästan obligatori­sk bastu finns i närliggand­e byggnader.

Om du börjar känna att du försvinner in i naturen kan du hitta tillbaka till den verkliga världen i Brittas Pensionat. Här serveras frukost, lunch och middag tillagad av lokala ekologiska produkter i en miljö som påminner om 1930-talet och 1950-talet.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden