Ligabibeln

LIVET EFTER CAPTAIN FANTASTIC

SKA TILL CL – UTAN GERRARD

- Text: Robert Rosén

En epok har gått i graven.

Steven Gerrard har tackat för sig efter över 25 år i klubben, men Liverpool satsar vidare.

Genom en mindre ombyggnad ska de återta Champions League-platsen.

– Jag tycker vi har rätt ägare som styr, rätt manager och en kärna av potential, berättade Gerrard för The Guardian efter säsongens slut.

Liverpool har haft en omtumlande sommar. De har värvat fler än samtliga konkurrent­er, men samtidigt fått se den kanske störste talangen av dem alla (Raheem Sterling) tvinga sig bort till en rival. Nu går de dessutom in i en säsong utan sin alldeles egen ”Captain Fantastic”.

– Att spela för Liverpool var alltid min dröm och jag trodde aldrig jag skulle komma nära, säger Steven Gerrard till The Guardian.

Efter 17 år i seniorlage­t och över 25 i klubben har Gerrard flyttat vidare till Los Angeles.

För Liverpools del handlar det nu om att blicka framåt, spänna bågen och återta den Champions League-plats de gick miste om.

– ”Stevie” kommer att bli en stor förlust och det är upp till oss i laget att ta ett steg framåt och ta ansvar, förklarar den nye lagkaptene­n Jordan Henderson för The Guardian och fortsätter:

– Jag känner att det är en stor potential i den här gruppen. Vi måste börja visa det.

Har öst in poäng

En viss del av potentiale­n de hade tillgång till i fjol har försvunnit genom Raheem Sterling, men med köp av Roberto Firmino och Nathaniel Clyne samt smarta värvningar i James Milner och Danny Ings finns förhoppnin­garna om att klättra och åtminstone ta sig tillbaka till Champions League.

– Kortsiktig­t skulle inte jag köpa in mer potential. Jag skulle köpa spelare som är redo att komma och fajtas och vara framgångsr­ika, säger Gerrard till The Guardian.

Ledningen och Rodgers verkar ha lyssnat på legendaren. Firmino har öst in poäng i Bundesliga de två senaste åren, Milner har byggt upp en vinnarkult­ur under tiden i Manchester City medan Nathaniel Clyne utvecklats till en av världens bästa högerbacka­r.

I sommar har kvalitén kommit. Med hjälp av namn som Jordan Henderson, Philippe Coutinho och Daniel Sturridge är de redo att lyfta tillbaka mot toppen.

– Jag är väldigt nöjd med spelarna vi har tagit in, och väldigt glad med de som exempelvis Adam (Lallana) som har en säsong under bältet nu. Han har sett riktigt stark ut på försäsonge­n och kan verkligen trycka på nästa säsong nu, säger Brendan Rodgers till Liverpools hemsida om det nya lagbygget.

”Har varit speciellt noggrann”

Bakom stjärnorna finns dessutom mängder av outnyttjad potential i unga killar som Lazar Markovic, Jordon Ibe, Alberto Moreno, nye Danny Ings och en som imponerade förra säsongen – Emre Can.

– Jag har varit speciellt noggrann med spelarna vi har tagit in – deras profil ska passa in i hur vi vill arbeta. Det i kombinaton med spelarna vi redan har innebär att vi kan göra en väldigt, väldigt bra säsong, säger Brendan Rodgers.

 ?? Foto: AP, THINKSTOCK ??
Foto: AP, THINKSTOCK
 ??  ??
 ?? Foto: AP ?? Steven Gerrard tackade för sig, och fansen
honom, i maj.
Foto: AP Steven Gerrard tackade för sig, och fansen honom, i maj.
 ??  ?? Brendan Rodgers har förstärkt med bland annat brassen Roberto Firmino.
Brendan Rodgers har förstärkt med bland annat brassen Roberto Firmino.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden