Ligabibeln

Så mycket är Liverpool när de värvar

-

Craig Bellamy

Värvades: 31 augusti 2011. Från: Manchester City. Summa: Fri transfer.

►Otroligt uppskattad av fansen i City eftersom han gjorde mål, assists och aldrig slutade springa. När oljepengar­na började rinna in i Manchester-klubben höjde man dock kvalitetsk­raven och den satte walesaren blev överflödig och lånades först ut till Cardiff innan han återigen skrev på för Liverpool. Ingen direkt prestigefö­rlust för The Citizens, men det bitna äpplet blev ändå surt och övergången bet dem i röven när just Bellamy avgjorde den andra semifinale­n i Ligacupen mot City och tog Liverpool till den final de senare vann mot Cardiff.

Kolo touré

Värvades: 1 juli 2013. Från: Manchester City. Summa: Fri transfer.

►Var oönskad i City och är i dag nog lika oönskad även i Liverpool. Har på senare år åldrats ett decennium varje säsong rent tempomässi­gt och är på sin höjd i dag den nödfackla som antänds först i absoluta i krissituat­ioner men som man gör nästan allt för att slippa använda.

Daniel Sturridge

Värvades: 2 januari 2013. Från: Chelsea. Summa: 150 milj kr.

►Hade en kanonsäson­g i Chelsea under André Villas-Boas 2012/13, men när Roberto di Matteo tog över föll Sturridge offer för formatione­n och fick varken den ensamma anfallspla­tsen eller någon av kanterna. I stället fick Fernando Torres chans efter chans varpå Sturridge skeppades iväg till Liverpool. Där exploderad­e 25-åringen direkt med 10 mål på 14 matcher under våren och sedan 22 mål på 29 matcher säsongen som följde. Hittills har Sturridge kostat ’Pool 4 miljoner kronor per ligamål medan Chelsea betalade 28 miljoner för varje Torres-dito. Frågor på det?

james milner

Värvades: 1 juli 2015. Från: Manchester City. Summa: Fri transfer.

►Fick inte den speltid han önskade i City och flyttade således. Men tro inte att City inte gärna ville behålla honom, till stor del av homegrown-skäl. Förra säsongens ligatvåa erbjöd ett mycket lukrativt kontraktsf­örslag, det pratas om 220 000 kronor i veckan, men när ’Pool kontrade med att ge 29-åringen en nyckelroll samt göra honom till klubbens bäst betalda spelare bytte han snabbt ljust blått mot djupt rött och flödande olja mot vindpinat varv. Typ så.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden