Ligabibeln

MILJARD -BYGGET

MANCHESTER UNITED SKA KÖPA SIG TILLBAKA TILL TOPPEN

- Robert Rosén

Efter sjundeplat­sen 2013/2014 var Manchester United tvunget att agera. In kom Louis van Gaal, 63, med löftet om att han skulle få en ordentlig pengasäck att tillgå. Förra sommarens galna spenderand­e räckte för att återta fjärdeplat­sen och en återkomst till Champions League. Nu är tanken att klubben återigen ska bli en maktfaktor att räkna med.

Den här sommaren har Manchester United knutit till sig Memphis Depay, Bastian Schweinste­iger, Matteo Darmian och Morgan Schneiderl­in. Priset för kvartetten? Närmare en miljard.

– Jag är här för att vinna titlar och det är

Louis van Gaal är fast besluten att lyfta Manchester United tillbaka till toppen,

På ett år har de spenderat 2,7 miljarder kronor och nu ska de utmana om titeln.

– Manchester United köper bara spelare som kan bidra till laget. Vi köper inte för köpandets skull, säger Louis van Gaal till klubbens hemsida.

vad Manchester United är vana att göra, berättar Bastian Schweinste­gier för klubbens hemsida.

Lätt att peka på hålen

Totalt har klubben pungat ut över 2,7 miljarder kronor på ett år. Allt för att åter bli den titelkandi­dat de var under Sir Alex Fergusons tid.

Med summorna som spenderats ska Manchester United utmana Chelsea, Arsenal och Manchester City i titelstrid­en. Trots den overkliga summan de lagt på ny-

förvärv är det inte särskilt svårt att peka ut hålen som fortfarand­e finns kvar.

– Vi behöver balans i laget och jag tycker fortfarand­e att vi behöver förstärka på åtminstone två positioner och vi ska göra det när det är möjligt, säger Louis van Gaal till Manchester Uniteds hemsida.

Klubben skriker fortsatt efter en försvarsge­neral och dessutom ser anfallet på tok för tunt ut medan David de Geas framtid fortfarand­e är oviss.

En lagdel där det istället finns ett överflöd av kvalité är mittfältet.

Schweinste­iger, Schneiderl­in och Depay förstärker nu en lagdel som ger van Gaal lyxproblem utöver det vanliga. Numera trängs över tio kompatibla startspela­re.

– Jag ville ha balans på mitt mittfält så du kunde förvänta dig att jag skulle köpa två sittande mittfältar­e, förklarar van Gaal för Manchester Uniteds hemsida.

Förtvivlad saknad av mittback

Löser Louis van Gaal ekvationen på mitten kan Manchester United ståta med en lagdel i yppersta världsklas­s – misslyckas han kan han ha ställt till ordentligt med problem för sig själv.

Manchester United är klubben som spenderat över 2,7 miljarder kronor på ett år.

Än mer kommer att spenderas för att Louis van Gaal ska få ihop ett lag som kan lyfta ligatiteln.

Hittar man den där mittbacken som de så förtvivlat saknat kan det mycket väl sluta med att Manchester United – efter två tunga år – återigen står som herre på täppan.

 ??  ??
 ?? Foto: AP, THINKSTOCK ??
Foto: AP, THINKSTOCK

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden