Ligabibeln

VARNING FÖR HURRIKANE

NU SKA HAN LYFTA TOTTENHAM TILL CHAMPIONS LEAGUE

- Robert Rosén

Förra säsongen bjöd på ett sällan skådat genombrott.

Nu ska Harry Kane bevisa att han inte var ett one- hit- wonder och lyfta sitt Tottenham till finrummet.

– Han har etablerat sig i Premier League, men Harry är typen som tänker ”och nu då?” så han kommer vilja ta laget till Champions League, säger Gareth Southgate, förbundska­pten för Englands U21.

Med totalt 31 mål hyllades Harry Kane av omvärlden. Genombrott­et Tottenham anfallaren stod för – och den extra mediebevak­ning det blir när det händer för en engelsman i Premier League – är någonting vi inte sett på väldigt länge.

– Jag tror att Harrys utmaning nästa säsong blir att göra lika många mål igen – eller fler, säger Tottenhams tränare Mauricio Pochettino till Daily Express.

För att Tottenham ska lyckas nå Champions League krävs det nu att anfallaren visar att han inte är ett one-hit-wonder och fortsätter att prestera.

Att sätta allt hopp till en 22-årig anfallare som egentligen bara levererat under en säsong kan tyckas djärvt, men det är någonting som Spurs kan vara tvingade till.

I nuläget består anfallet i övrigt av Roberto Soldado och Emmanuel Adebayor.

”Det var inte enkelt”

Hugo Lloris är fortsatt en av världens bästa målvakter och försvaret som under fjolåret inte var i närheten av konkurrent­ernas klass har förstärkts med Kieran Trippier, Kevin Wimmer och Toby Alderweire­ld.

Lyckas Mauricio Pocchettin­o få ihop försvaret till en enhet är det bara anfallet som behöver lösas.

– Den första säsongen var inte enkel, men vi lyckades uppnå några positiva saker och kan se att klubben rör sig i rätt riktning, säger Mauricio Pochettino till Daily Express.

Mittfältet innehåller nämligen briljans i form av Christian Eriksen och stöttas upp av ännu fler unga, egna produkter.

Nabil Bentaleb, Ryan Mason och Alex Pritchard är en trio som den kommande säsongen kan komma att ta nästa steg.

Plötsligt kan det vara anfallet, lett av Harry Kane, som är Spurs frågetecke­n.

Vill vinna titlar

Kane kom till Spurs redan som liten grabb. Förra säsongen förlängde han kontraktet med Tottenham till 2020.

Han har redan deklarerat att han drömmer om en framtid med titlar. På frågan om han kan tänka sig att stanna i klubben underreste­n av karriären finns det ingen tvekan.

– Jag kan inte se varför inte. Tottenham är en bra klubb på uppgång. Jag hoppas att vi blir bättre och jag skulle älska att stanna här så länge som möjligt, berättar han för London Evening Standard.

Pochettino har en säsong under bältet där han fått svetsa till sitt lag ytterligar­e.

Konkurrent­erna må se starka ut, men Tottenham har även de en hög högstanivå.

Lyckas Harry Kane återigen leverera kan Spurs nå tillbaka till den Champions League-plats de så länge suktat efter.

 ??  ??
 ?? Foto: AP, THINKSTOCK ?? I fjol skrev Harry Kane på för fem år till i Tottenham – men stannar stjärnan i klubben om han inte får chansen att vinna titlar? Årets säsong måste Spurs och Kane visa att klubben kan utmana på riktigt.
Foto: AP, THINKSTOCK I fjol skrev Harry Kane på för fem år till i Tottenham – men stannar stjärnan i klubben om han inte får chansen att vinna titlar? Årets säsong måste Spurs och Kane visa att klubben kan utmana på riktigt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden