Ligabibeln

FÖRSTÄRKNI­NG SOM FÅR COSTA

- Leonard Jägerskiöl­d Nilsson

Medan konkurrent­erna värvade etablerade namn inom Bundesliga inför säsongen sökte sig Bayern München österut för att hitta en riktigt tung sommarvärv­ning. Närmare bestämt till Ukraina där de hittade brasiliana­ren Douglas Costa.

Den offensiva mittfältar­en Douglas Costa är bara en i raden av Sjakhtar Donetsks lyckade sydamerika­nska importer de senaste åren. Mellan 2010 och 2015 spelade han 203 matcher för den ukrainska storklubbe­n och vann därmed fem ligatitlar, tre cuptitlar och tre ukrainska supercupti­tlar. En imponerand­e meritlista för en blott 24-årig spelare. En 24-åring som Bayern fick upp ögonen för ordentligt efter lagens möte i Champions League i våras. Även om Bayern vann dubbelmöte­t med 7–0 totalt hade Douglas Costa imponerat på den tyska klubbledni­ngen vilket ledde till sommarens affär.

- Jag är glad över att vara här och med Bayern Münchens tröja på sig vill man vinna titlar. Jag är här för att vinna Bundesliga, Champions League och tyska cupen, sa Douglas Costa till klubbens officiella hemsida när han presentera­des.

Bayern fick betala 275 miljoner kronor för Douglas Costas signatur och skrev på ett femårskont­rakt med honom. Siffror som visar att de tror väldigt mycket på sin nya mittfältar­e.

- Vi är nöjda med att han är här. Vi har följt honom länge och vi har imponerats av hans fysiska egenskaper. Vi förväntar oss att han kommer ta nästa steg i utveckling­en, sa Bayerns sportchef Matthias Sammer vid spelarpres­entationen.

Ord som bådar gott inför hösten och kommande säsonger. Både Robben och Ribéry är till åren komna och det är tydligt att Douglas Costa ses som deras arvtagare.

 ?? Foto: TT ?? 275-miljonersv­ärvningen Douglas Costa.
Foto: TT 275-miljonersv­ärvningen Douglas Costa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden