Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

-

LIGGER BRA I MUNNEN Det gäller att inte leva i det förgångna. Så, ur föreningen Boscombe St. John’s Lads’ Institute F.C, som möjligen dog eftersom ingen mindes hela namnet, föddes 1899 fotbollskl­ubben Boscombe FC som verkade i Bournemout­h. 1923 bytte man namn till Bournemout­h and Boscombe Athletic Football Club för att sådär snitsigt kunna represente­ra det geografisk­a området bättre innan man 1972 bara blev AFC Bournemout­h eftersom det ”låg bättre i munnen”. Så man skulle alltså egentligen kunna säga att Bournemout­h rätt kallblodig­t kidnappade hela namnet.

COACHEN!

Eddie HOWE

Kom in som nykomling förra säsongen. Så parkerade de bussen och vågade sig bara fram på vattentäta kon kontringar? Knappast. Eddie Howe är en av Eng Englands mest intressant­a, och omtyckta, ma managers av en anledning. Hans lag springer förvisso väldigt mycket, mest i hela Premier League förra säsongen, men de springer inte bara för springan springande­ts skull utan pressar bra och väl avvägt och gör det jobbigt för motståndar­na. Framåt spelar de en attraktiv fotboll med tekniska och bollsäkra spelare som inte bara lurar på misstag.

ETTKIDNAPP­ATNAMN

SUCHAGOODV­IBESUCHAGO­ODV

REKORDKÖP Man har redan visat att man, med råge, har i Premier League att göra. Nu ska Bourne Bournemout­h även sikta uppåt och visa att man kan klättra ytterligar­e. Ett steg? Att slå sitt eget tidigare transferre­kord genom att lägga 170 miljoner kronor på Liverpools ytter Jordon Ibe, som aldrig riktigt lyckades och tog steget i norra England, för att nu få honom att explodera utmed sydkusten. Själv säger 20-åringen att det var laget som fick honom dit: – Jag gillar hur tränaren tänker fotboll och så finns det en intressant ung kärna spelare här. Född: 1977-11-29. Land: England. Antal säsonger: totalt åtta. Kom från: Burnley, 2012. Meriter: Vinnare av Championsh­ip 2015.

En av hela Englands mest intressant­a unga tränare. Är bara 38, men gör åttonde säsongen i klubben. Körde första stinten 2008 till tidigt 2011, sedan tillbaka sent 2012 igen.

SKYTTELIGA­N

 ??  ?? FRANCIS
IBE
CARGILL
AFOBE
BORUC
SURMAN
COOK
GOSLING
WILSON
DANIELS
GRADEL
FRANCIS IBE CARGILL AFOBE BORUC SURMAN COOK GOSLING WILSON DANIELS GRADEL
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden